Midsommar och blomsterprakt!


Så var det snart midsommar igen! Så härlig årstid. Midsommar och blomsterprakt hör i hop tycker jag . Det är en av dom högtider på året som jag älskar och som verkligen känns rimligt att pynta med massor av blommor (fast alla högtider känns rimliga att pynta med blommor. Midsommar utan sill och blommor är ingen midsommar för mig.

Midsommar och blomsterprakt!
Midsommar och blomsterprakt!

Hemma hos oss spelar det inte riktigt någon roll vad det blir för väder men i år har dom lovat sol vilket så klart är härligt. Om det ändå blir ostadigt (som det ofta blir) så har vi vårt underbara orangeri att sitta i och jag har gjort lite extra fint där. Jag har till och med sytt nya kuddar som var väldigt behövligt. I orangeriet luktar det mogna persikor så det känns extra mysigt och inbjudande.

Jag har plockat lite Lupiner. Dom flesta var redan överblommande men jag lyckades få i hop några få ändå. Jag har också varit och köpt fyra buketter med Lövkoja som jag bara älskar för att fylla i orangeriet! Dom skall även toppas med Jättedaggkåpa

Vasen Kolonn från Skruf Glasbruk

Vasen som jag köpte på vår första tur med husbilen till Skruf Glasbruk. Älskar den verkligen och dagen till ära har jag fyllt den med Jättedaggkåpa. Jag köpte också två små Kolonn vid det tillfället och önskar att jag hade köpt fler för dom är verkligen ultimata vaser till några fina blommor i grupp!

Midsommar och blomsterprakt!
Vaser från Skruf Glasbruk

Vi har köpt sill så klart

På midsommar är det ganska givet vad man äter under förutsättning att man gillar matjessill. I år är nog första året som vi inte har ätit det en enda gång innan midsommar. Så det blir verkligen premiär kan man säga!

Orangeriet är också pyntat med blommor

Jag kommer som vanligt göra min underbara LAXPAJ som ni hittar HÄR. Jag gör den alltid som portionspajer för jag tycker det är praktiskt och snyggt på det dukade bordet.

Hos oss är eftermiddagsfika på midsommarafton med jordgubbstårta ett givet inslag. Det är nog det bästa. På kvällen brukar man vara mätt men ändå skall man ha något där och jag har ännu inte bestämt exakt vad men det lutar mot grillat med lite sallad. Vi får se! Jag har dock även köpt så att jag skulle kunna göra pizza med löjrom! Det återstår att se vad vi är mest sugna på!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.