Arbetsdag!


I dag har vi fått massor och åter massor gjort. Vi turas om att ta hand om lille Boss så han också kan vara med och mellan varven har han legat i öppningen till orangeriet med ett täcke och snusat och sovit! Allting går så enkelt, men när jag reflekterar över det så har det förmodligen att göra med att detta är trots allt min 7:e vovve. Jag vet precis vad som händer och det är väl fördelen när man skaffar hund. Man vet hur mycket tid det går åt, det är lite som att ha en bebis.

I dag har jag planterat ut massor av grönsaker i landet.

Jag har planterat ut grönkål, vitkål, blomkål och broccoli. Det blev även sallad av olika slag, romansallad, machetesallad, spenat och ruccola. Alla kålplantor har jag täckt med fiberduk och sedan även satt en fiberduk på bågar över pallkragen!

De tomma hyllorna fyllde jag snabbt på för jag har massor av plantor på insidan!

Jag har sått morötter mellan raderna, jag har sått rädisor i en hink i ringar! 🙂

Machetesallad som jag planterade ut hade jag satt i mjölkpaket på insidan och så här fint ser det ut när man vänder på byttan för att plantera. Mjölkpaket är superbra som krukor både på längden och höjden. Jag använder paketen på höjden när jag planterar om mina tomatplantor steget innan utplantering, perfekt!

Lökarna satte jag i går.

Jag har tittat i mitt potatisland och alla plantor har kommit upp, så jag har vattnat dom ordentligt och lagt på fiberduken ordentligt igen. Hinken jag sått potatis i står i orangeriet och den har jag fyllt på med jord i dag då plantorna är över 25 cm höga. Vattnat dom ordentligt och jag är nu säker på att ha egen potatis till midsommar.

Förra helgen sådde jag även gräslök och dill i stora lådor och gräslöken har redan titta upp.

Jag har gödslat fjärilsbuddlejorna och vattnat igenom landet ordentligt för andra gången och jag ser redan att de kommer.

Jag har även flyttat ut alla petuniorna till orangeriet och lite andra plantor och fyllt hyllorna med men när jag skulle ta ut den bilden så var batteriet i min digitata kamera slut så den får ni ser i morgon. I stället få ni den här…

Det är tröttsamt att plantera. Det vet väl alla!?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.