Att skapa en trädgård av krukor!


I går kväll visade jag lite hur framsidan kan se ut när sommaren har kommit. I dag tänkte jag beskriva hur jag har skapat en trädgård av krukor på framsidan. Varför inte skapa din egen krukträdgård. Här kommer lite tips från mig.

Jag bor i ett cederträhus men en liten trädgård där jag ville skapa en fin trädgård trots att mina förutsättningar inte är så stora. Jag bestämde mig för att skapa en trädgård med krukor!

Jag har också adderat lite rostiga fina detaljer som pinnar med fåglar, fjärilar och som här nedan sländor!

Jag har alltid gillat blommor och det var när jag kom på idén med att sätta perenna växter i krukorna som det verkligen blev den där färgexplosionen som jag önskade. Fördelen är också att jag kan ända mig om jag vill efter hand. En kruka kan alltid flyttas eller växten i krukan kan flyttas.

Min bas är Hortensia. När man skapar en trädgård oavsett om det är i krukor eller ej så vill man gärna ha en lugn bas. Därför köpte jag 4 stycken likadana Hortensiabuskar med limegröna blommor men planterade dom i två olika typer av krukor! Detta för att skapa lite mer spänning!

Här ser ni hortensior i runda vita krukor, dessa krukor har jag i flera olika storlekar. Sedan ser ni även den höga cememtkrukan med Hortensia på stam. I bakgrunden ser ni även en Hortensia i en grå kruka på fot.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_0159-1024x685.jpg

Att bara titta på lövverket i dessa krukor där jag blandat mörkgröna, limegröna blad men också de olika sammansättningarna med spretiga blad, hela ”vanliga” blad gör också att det blir vackert.

Jag har också valt att ha just olika krukor och olika färg. Jag har blandat grått med vitt och runda krukor med rektangulära! Här nedan ser ni ett exempel på det

Men en annan viktig parameter är att jag också har också blandat höjder på krukorna för att även här skapa en spänning eller en intressant trädgård att vila ögat på. Ni ser att jag även har hortensia på stam i höga krukor som ser pampiga ut.

Men även lite sirliga möbler adderar sitt, att bryta av det moderna huset i cederträ mot lite gammaldags sirliga möbler i metall. Dessutom en sittplats där man kan njuta av sitt kaffe i morgonsolen.

Gröna toner är det som sedan är basen. Jag blandar Hortensians gröna buskblad med andra gröna växter i färg och form. Sedan har jag adderat sommarblommor i krukorna tillsammans med buskarna för att lägga till ännu en dimension.

Ni ser de olika typer av blad jag har som också gör sitt till i min lilla krukträdgård.

Det roliga är att då har man skapat en bas, man behöver inte köpa nya växter varje år för de kommer tillbaka år efter år. Jag har även kombinerat med andra perenna växter i krukorna.

En krukträdgård behöver aldrig bli färdig, man kan ändra och addera i all oändlighet. Det är just det som gör det lite extra roligt. Även att man kan byta sommarblommor om man vill, färg och utseende.

Hoppas ni gillar mina tips och jag önskar er en underbar dag!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.