Lökblast och gräslök till matjesill


Lökblast är en råvara som sällan används till sin fulla potential. Jag skulle säga att allt för många slänger en råvara som är så himla god och som fler borde upptäcka och ta tillvara.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är lökblast-och-gräslök-1024x685.jpg

Jag har på senare år upptäckt att lökblast är bland det godaste som finns, till och med så gott att jag blandar lökblast och gräslök till sillen och där jag upptäckt att lökblast är mycket godare då det har lite mer smak, men fortfarande väldigt mild.

Det får bli dagens mattips och hushållstips med att ta tillvara de råvaror som naturen bjuder. Det går så klart jättebra att klippa lökblast och frysa in i små påsar så man har över vintern att krydda sin mat med. Perfekt i en grönsakssoppa till exempel!

Jag odlar dill och gräslök i omgångar och fryser in. Perfekt att ha i frysen när man behöver en dillkvist eller två till sina laxpaket i stället för att köpa en hel kruka som både är dyr och ofta inte blir använd! Vi måste verkligen lära oss att hushålla med våra resurser.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.