DIY – Klätterställning i balkonglåda!


Jag var tidigare tvungen att ta bort ett inlägg som handlade om hur man gör en egen klätterställning till blommor i balkonglådan. Därför tänkte jag helt enkelt att jag skriver om det igen. I våras tillverkade vi dessa ställningar till balkonglådorna då jag fick för mig att driva upp luktärtor som jag ville prova att plantera i balkonglådorna. Har sällan haft något så vackert i mina balkonglådor. På sidorna så satte jag häng-petunior som jag också drivit upp från frön för att även få något som blommade neråt! Det blev så himla vackert!

Så här såg det ut när jag precis planterat det! Inte så mycket för världen!

Vi köpte helt enkelt nät och klippte till dom i rätt storlekar. Sedan köpte Stefan ett plaströr som vi använda för att ställningen skulle få den där perfekta rundningen. Mätte ut varje när exakt och böjde dom precis på mitten!

Sedan så fäste vi näten mellan lådan och den metall som går runt om lådan för att hålla den på plats. På så sätt kan den inte röra sig och sitter som berget! Perfekt! Det blev så vackert att jag kommer göra om precis samma sak nästa år! Jag har haft så mycket vackra luktärtor långt in på hösten och det är först nu när det blev minusgrader som dom frös! Så fantastiska har dom varit! Det vackraste jag någonsin haft!

Dessutom behövde jag aldrig plantera om något på hösten för de har blommat ända in i oktober!

Det blev exakt som jag hade tänkt mig och ännu lite bättre. Som en vägg av vackra blommor i massor av färger!

En perfekt syssla att göra så här den här årstiden för att vara redo när våren kommer. Jag har nio lådor sammanlagt som sitter tätt omkring hela terrassen. Så vackert! Jag kommer definitivt göra om samma plantering till nästa år!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.