En liten dagstur med införskaffad kompostkvarn


I dag fick Stefan en idé om att han ville åka ner till Varberg för att köpa en kompostkvarn han sett. Vi behöver nämligen en kompostkvarn och eftersom Stefan behöver en lite mer avancerad så har han under en tid letat efter en på blocket istället för att köpa en helt ny. Är man tekniknörd som han är så kan man göra det för man vet precis vad man måste titta på!

Sagt och gjort bar det av till Varberg och Tvååker, och som ett litet lockbete till mig så föreslog Stefan att vi skulle åka till Träslövs Trädgård när vi ändå var där. Jag var genast med på noterna (fast det var jag innan också).

Komposten skall bli fin

Så nu har vi ägnat eftermiddagen med en liten tur och så fort vi kom hem så har vi börjat att göra fint vid vår kompost.

Vi har mycket sly som måste bort så vill vi kunna fixa det själva utan att alltid åka till återvinnengen och när det blir så mycket hela tiden, då behöver man helt enkelt en kompostkvart. Så himla skönt att kunna göra allting själva!

Så ytterligare en sak som blivit fixad denna sommar och det dessutom på semesterns sista dag. Vi är effektiva det måste jag säga. Så i skrivandets stund så håller Stefan på att sprida ut den komposterande jorden som verkligen blivit jättefin. Så att vi kan börja lite på ny kula! Härligt.

Sedan började vi varva god jord med det som vi smulat sönder. Sedan gjorde vi en hel hink full med flis till mina land. Vilken maskin!

Som ni vet älskar jag dagar det gärna får hända mycket saker hela tiden så detta var en riktigt perfekt dag för mig!

Jag fixade så klart lite extra energi till Stefan som jobbade på hårt som tusan.

I kväll tog jag kvällspromenaden med hundarna ensam och Stefan ville vara med sin nya leksak! En uppdelning jag inte sa nej till! Det är det som är så perfekt med oss. Vi delar automatiskt upp alla sysslor utan att någon egentligen behöver säga något! Behöver jag säga att det var jag som fixade blåbärspaj med vaniljsås!

Nu skall jag ta en välbehövlig dusch!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.