En vecka kvar till leverans!!


Nu är det bara en dryg vecka kvar till leverans av vårt fantastiska, helt underbara och bedårande växthus/ orangeri! Det skall monteras, det skall målas svart och sedan skall det inredas. Jipppiiiiiiiiii. Den här gången har jag tänkt att inte använda så mycket färg där ute som jag brukar…spännande va?

Just i dag är Stefan nere i Trelleborg för att köpa en pelarborr som han behöver när vi skall göra monteringen. Jag startar min semester rakt av med jobb vecka 29, men vilket härligt jobb sen! Längtar mig sjuk tills att jag kan sitta där i mitt fantastiska hus och må gott, odla och arrangera och ta en kopp kaffe! Men saken är den att jag älskar att se saker växa fram.

Om jag bara går 10 år tillbaka i tiden så kunde jag inte riktigt se charmen med att vänta och planera. Jag ville att allt alltid skulle vara färdigt på en gång. Kanske är det för att man börjar inse att tiden går så förfärligt fort så man vill hinna njuta av allt på vägen innan det blir klart. Nu låter jag kanske ovanligt flummig för att vara jag, men saken är den att jag känner att jag är på en plats i livet som jag verkligen trivs med.

Många saker har fallit på plats. Jag har upptäckt vilka som är mina vänner, och vilka som definitivt inte är det! Känns fantastiskt och skönt!

Tänkte på det i dag när Stefan skulle till Trelleborg. Jag sa till Stefan ”kör nu försiktigt, för jag är inte så intresserad om du kommer hem med en pelarborr eller ej, jag är mest intresserad av att du kommer hem” 🙂 Vi har levet i hop i 13,5 år. Tänk vad tiden går fort, och för varje år som går så känns det faktiskt bättre och bättre. Jag är olik alla andra bloggare på den punkten. Jag burkar sällan eller aldrig prata om min sambo eller hur fantastiskt jag och Stefan har det och vilken otrolig relation bla bla bla bla. Jag tror nämligen benhårt på att de som gör det har egenligen ingen sådan bra relation alls för då behöver man inte försöka övertyga varken någon annan eller sig själv. För mig är sättet att skylta med, och hela tiden tala om för allt och alla hur bra det är, snarare ett tecken på att man försöker övertyga sig själv. Det är min bedöminig och tro, alla andra får så klart, som alltid, ha sina egna åsikter. Men allt som oftast händer det, att dom som hela tiden håller på och framställer relationen som fantasisk, helt plötsligt går skillda vägar!

Hur som helst var det där en total avstickare från vad jag skulle skriva….tillbaka till mitt underbara växthus/ orangeri.

Jag tror jag vet hur jag vill ha det i mitt lilla orangeri/ växthus, men sedan skall det köpas fåtöljer, bord, hyllor, mattor, ja allt som man vill ha i detta underbara hus! Här kan vi sedan sitta när det blåser storm utanför och jag kan mysa i mitt nyfunna lilla paradis med min trädgård som vi nu är näst intill färdiga med. Det roliga är förstås att man blir aldrig riktigt klar för man vill hela tiden addera något! 🙂

Här kommer lite smakprov på vad jag tänkte mig! Jag har visat det förrut, men det här bordet har jag bestämt mig för till 99,9%. Det är tillverkat av betong och med den gammaldags formen med svarvat pelarben så är jag såld!

Sedan skall jag ha stolar. Exakt vilka har jag inte ännu bestämt. Men tanken är att man skall kunna sitta där ute och äta middag på tu man hand! Jag vill ha vackra korgstolar i konstrotting. En vacker matta. Jag tänkte först något enkeltmen har nu planer på en matta från Designers Guild som ni hittar HÄR, vi har för övrigt just nu 25% på mattor från Designers Guild så passa på. Har tänkt mig tapet upptapetserat på en board, också ett sätt att hindra solen att ligga på de allra hetaste dagarna.

Kanske, kanske skall tapeten får spegla växtlivet eller också inte… men det kan jag ändra efter humör! 🙂 Som ni ser smög det in färg i alla fall, min hjärta säger YES, min hjärna säger ”inte denna gång”. Vi får se vem som vinner! 🙂 🙂

  

Jag verkigen längtar att få bygga och se det växa fram…nu är det bara en dryg vecka kvar!! 🙂 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *