Engelsk inspiration!


I går tittade på något fantastiskt. Nämligen Jonsereds Trädgårdar som varje år har en trädgårdsdesigner som får sätta sin prägel på utställningsträdgården. Detta året är det Susie White som står bakom årets utställning och det var invingning just i går 🙂

Hon står för den Engelska inspirationen och hon är både fotograf och trädgårdsförfattare och det bådar gått. Då vet hon inte bara hur en vacker trädgård skall se ut utan även hur man bygger upp för en vacker bild och det gör mig än mer nyfiken på denna uställning! Jag tycker verkligen ni skall göra ett besök och det finns en mysig liten kaffestuga precis bredvis och det är ett mycket vackert område. Vi har varit där några gånger och promenerat med vovvarna.

Så här kommer lite inspirationsbilder från detta. De hade alltså invigning i går så vi var där strax innan klockan 11:00 och sedan kom regnet så jag tror vi gjorde rätt i att vara där tidigt! Sedan regnade det större delen av eftermiddagen. Men jag fick massor av vackra kort. Entrén utgjordes av denna vackra låda. Byggd i precis samma dimensioner som den låda vi byggt i helgen.

Det roliga är att under februari så satte jag just en hel mängd, nämrare 46 stycken plantor av kantnepeta. Dessa har jag nu satt ut i en av mina rabatter och de kommer utgöra en del av det som sedan skall ta form på framsidan. Då var det lite extra roligt att se hennes planteringar med stora rabatter av just kantnepeta. Precis så hade jag vid min entré till min första kolonistyga och det var detta jag ville återskapa. Det lite vilda i samklang med just det ordnade! Dessutom hade hon valt många av mina favoritväxter och flera av dem som jag har köpt som för och har tänkt att driva upp nu under nästa säsong.

En stor del utgjordes också av uppväxande luktärt, och precis det har jag satt på flertalet ställen. Vid entrén, och i alla mina balkonglådor. Dessa vackra ställningar i pil med luktärt hade jag både i min första kolonilott och i min sommarstuga! Det kommer bli vackert och det blir väl värt ett besök efter midsommar när mycket av det som planterats hunnit få växa till sig lite. De sålde också sådana vid stånden i entren.

Det var också roligt att se dessa vackra lådor med grönsaker och blommor. Precis det har vi byggt i helgen. Stora lådor som löper längs med ena kortsidan och ena långsidan på mitt växthus! Det kommer bli så bra! 🙂

De hade också härliga stånd med grönsaker och jordgubbar!

Det var en vacker trädgård som gjorde sig precis lika bra i lite sommarregn som den hade gjort en solig dag. Jag ser fram emot att komma tillbaka när allting har växt till sig lite grand, och jag kan varmt rekommendera en härlig utflykt hit för det är ett fantastiskt område men vacker natur.

 

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *