Förberedelser inför gjuta platta! 2 kommentarer


Just nu håller vi på med en del förberedelser för att gjuta plattan till det som framöver skall bli vår utbyggnad i två plan av huset! Nu när den nya terrassen är byggd så finns det möjlighet att kunna gå runt utbyggnaden trots att den ligger i en brant slänt.

Den nybyggda terrassen på trädgårdssidan av utbyggnaden.

Nu har vi börjat sätta dom element som plattan skall gjutas i och som skall bli basen för utbyggnaden i två plan. På nedre plan blir det ett härligt rum med utgång på båda sidor, och på övre plan blir det en ny walk-in-closet med balkong ut mot havsutsikten (mäklarutsikt 🙂 )

Sedan väntar den delen ni kan se på en övergripande skiss nedan som är en ny terrass även på andra sidan om utbyggnaden, men den kommer vi troligen göra när allt är klart. Vi får se hur planerna går!

Vet ni vad det bästa med utbyggnaden är? Att utnyttja en del av tomten som är fullständigt omöjlig att göra något bra av. En slänt med sprängsten där ogräset växt sig högt sedan vi flyttade in och en omöjlig plats att klippa gräs om man inte vill riskera sitt eget liv och halka och hamna under gräsklipparen. Både jag och Stefan har varit nära många gånger. Nu gör vi något bra med slänten och dessutom adderar det värde till vårt underbara hus.

Tänk att när vi flyttade in för exakt på dagen 12 år sedan den 1 maj 2007, så hade vi tänkt att vi tänkte bo kvar i högst 2 år! Vi är kvar ännu och det är ett tecken på att vi trivs så himla bra. Här finns allt och det är dessutom nära till jobbet. Vi har gjort precis det som vi ville åstadkomma med huset och vi kan inte önska oss mycket annat!

I många år letade vi efter något tills vi insåg att det fanns inget som slog fördelarna med att bo här! Sedan dess har vi fortsatt att utvecka huset och idag har vi svårt att se vad som skulle kunna ersätta detta hus!

Vi har en stor terrass på 120 kvm med SPA. Vi har byggt ett showroom, vi har byggt ett orangeri, vi har gjort en köksträdgård och vi har en terrass som täcker stora delar av berget som huset står på och på framsidan växer nu en liten miniträdgård fram som kommer bli finare och finare allt eftersom åren går! Det bästa av allt är att vi har massor med planer som kommer göra det där lilla extra och som är roligt att se fram emot och roligt att planera.

Den lilla köksträdgården är närmast ett under. Här fanns tidigare bara sly och ogräs, massa enbuskar och elände, i dag är det en liten mini köksträdgård som erbjuder både grönsaker och underbara blommor! En riktig liten skatt!

Det är svårt att beskriva vad denna lilla mini-trädgård betyder för den ger så mycket känsla till hela vårt hus. Som en liten grön oas!

Alling vi gjort har vi gjort med känsla och lagt ner stor kraft! Vi har inte skyndat fram utan vi bygger sakta men säkert och det är verkligen så att ”resan är en del av färden” och vi njuter hela tiden av de små framsteg vi gör! Alla oräknerliga middagar vi har här i orangeriet, när vi alltid börjar med att prata om hur ”fantastiskt” detta underbara orangeri är!

Så idag blir det lite mer pysslande i den lilla lilla trädgården! Bland annat skall jag fylla min alldeles nybyggda pallkrage med jord och plantera om alla jordgubbsplantor! Sedan skall jag även sätta alla njurvindor jag dragit upp från för framför den lilla buxbomshäcken så att de får växa till sig!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Förberedelser inför gjuta platta!

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Lisbeth, Ja vi jobbar ganska mycket men jag skulle säga att det är en hobby! 🙂 Vi älskar båda två att hålla på och skapa, så det är både jobb och nöje kan man säga! Tack för din fina kommenter och JA orangeriet är verkligen en plats för njutning. Vi hade aldrig varit så mycket på utsidan utan vårt underbara orangeri! Det är som att befinna sig i medelhavstemperatur!
   Ha en fin 1:a maj
   //Berith