Plantering av Pelargoner och Njurvinda!


Varje år så pryder jag två av mina krukor vid entrén med mina favoritblommor, nämligen pelargoner! Så på morgonene i dag styrde jag kosan mot handelsträdgården och köpte 8 stycken vita pelargoner.

Jag har ett hus i cederträ och entren ligger i stora delar i skugga och därför passar vita pelargoner så himla bra! Förra året gjorde jag ett undantag och köpte rosa pelargoner, men det blev inte lika bra på något vis för de vita blir nästan självlysande på kvällarna! Ja g har så mycket andra blommor i rosa så jag behöver inte ha även pelargoner i rosa även om jag älskar färgen!

Så här såg det ut förra året och vi får se vilka förändringar jag gör i år! Vissa står fast!

Så i år går jag tillbaka till det beprövade, vita pelargoner! Skall bli roligt att få dit och och var i blomsteraffären i går och fick då reda på att de skulle få en ny sändning i dag så det blir perfekt!

Blev även plantering av mina frösådda njurvinda framför min lilla buxbomhäck på muren.

Detta är bara en bråkdel av alla plantor, jag har ca 40 stycken av varje sort! 🙂

Innan plantering…

När jag satt alla på plats men inte planterat dom ännu!

Blev några över, räckte med 32 plantor just här!

Är också så himla glad över mina fina jättedaggkåpa som snällt har kommit tillbaka i år. Jag satte samtliga plantor på självaste midsommar afton förra året! Tror det var 48 plantor om jag inte minns fel! 🙂 Det kommer bli så vackert när dom är full storlek!

Det var lite vad jag pysslar med idag! Nu skall jag göra Thaifood till lunch och baka en sockerkaka till fikat! Sedan blir det mer plantering!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.