Från ogräs till köksträdgård! 1 kommentar


Tänkte jag skulle skriva ett inlägg om hur det gick till när vi gjorde om vårt ”dåliga samvete” nämligen en bit mark med sly och ogräs och ojämnheter till en alldeles underbar liten mini- köksträdgård.

Det jag tror man måste ha siktet inställt på när man gör något sådant här är att allting tar tid, och ett steg i taget! Att det är varje steg som är ett delmål. Jag hade en längtan efter att få odla igen, eftersom jag alltid haft möjlighet att göra det på mina kolonilotter, sommarstuga och så vidare.

Längtan blev så stor så jag önskade mig en plätt med några pallkragar och eftersom vårt hus står på berg, var den önskan inte helt enkelt att uppfylla.

Det började en dag i februari när Stefan hjälpte mig att börja måla pallkragar. Där ser ni även våra motorcyklar! 🙂

Jag var nyopererad och var inte till mycket hjälp. I början av mars orkade jag mig dock ut att hjälpa till med att röja den mark som senare skulle bli vår köksträdgård!

Då var det svårt att ens föreställa sig vad vi var på väg att skapa. Vi åket med kärra efter kärra med sly. Vi grävde där det gick gräva för att jämna ut marken. Tog bort allt ogräs, allt gräs, ALLT!

Här försöker vi jämna ut den delen där vi skulle placera 3 pallkragar ovanpå varandra för att få tillräckligt djup för att kunna plantera vad som helst. Potatis till exempel.

Här hade vi bara jämnat av just den del av marken där själva pallkragarna skulle stå. Fortfarande var allt jobb med den övriga delen kvar.

Bygget växte fram, varje helg och ledig tid byggde vi ihop jag och Stefan och på kvällarna när det var mörkt laddade vi upp och ritade på nästa steg!

Vi lade gårdsgrus runt om pallkragarna för att det skulle se lite extra fint ut!

Det var den här bilden vi nu hade framför oss. Att på det stora berget så skulle vi bygga ett orangeri med pulpettak! Bordet som är inritat hade vi vid den tidpunkten redan hittat och blivit förälskade i båda två!

Nu började vi med en helt ny liten det. Vi ville nämligen hägna in vår fina köksträdgård!

Detta var början på vår resa och i nästa inlägg skall jag visa hur allting kom till, bit för bit! 🙂


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Från ogräs till köksträdgård!