Vägen fram till byggnation av orangeri!


Jag började i går skriva om hur det gick till när vi gjorde om ett område på vår tomt som länge hade varit ett dåligt samvete, Ni kan läsa den första delen här och se bilder hur det såg ut från start HÄR.

När vi hade kommit så lång att vi tagit bort all sly, jämnat ut marken och fått våra pallkragar på plats så var det dags att starta med det som skulle bli golvet till vårt orangeri! Här nedan på bilden kan ni se hur det såg ut lite snett uppifrån. Bilden är tagen från andra våningen i vårt hus.

Vi hade redan tidigt börjat titta på modeller av växthus och åkte bokstavligen land och rike runt på alla utställningar vi kunde hitta för att till sist hitta det ultimata växthuset här i Göteborg. Vi fick ta oss till Malmö för att se den första byggnationen på plats då modellen var helt ny!

Nu saknades också den inramningen till själva köksträdgården för att den skulle kännas som det där lilla extra som vi sett framför oss. Vi började därför bygga ett fint litet staket och vi ville att stilen skulle bryta totalt mot den funkisstil vi har på hus och på det växthus som vi ville ha!

Vi började även skissa på en liten rosenportal med grind…och grinden kommer från min sommarstuga!

…och fortsatte bygga staket på båda sidor om portalen och bort för att möte upp på andra sidan!

Vi är rörande överens om att detta är den bästa investeringen vi gjort både i tid och pengar för fastiheten men också på det mer personliga planet. Vi tillbringar så mycket tid där ute och det är en fantastiskt plats att äta middagar, luncher och frukost! Att odla är helt underbart för allting blir så mycket mer fantastiskt med ett orangeri.

Att göra detta tillsammans har varit helt fantastiskt och vi håller fortfarande på att bygga vidare på det som är vårt underbara paradis. Planerna är många och stora men dom får ni reda på allt eftersom ni läser min blogg!

Nu har vi också byggt vidare med en liten terrass och en lång trappa som går rakt ner i vår lilla köks-trädgård.

Lådorna runt orangeriet är fyllda med Fjärilsbuddlejja och stockrosor och även Allium som snart slår ut och hela tiden adderas nya små saker och växter. Som nu senast lite fler krukor med blommor i. Detta året skall jag också sätta några Rosenskära i ena ändan på en av pallkragarna för att blanda blommor med grönsaker!

Att ha det här underbara huset och inreda det och trädgården precis som man vill är så himla underbart!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.