Fredag startar med mys!


I dag är det fredag och det känns så underbart! Har haft en bra vecka där mycket har blivit gjort! Allting växer och frodas och min tanke var att plantera nu i helgen, men jag tror jag väntar lite till p g a att det är så kallt!

Varje morgon startar med att jag öppnar orangeriet! Så här på våren och hösten så är det inte öppet på natten för att växterna inte skall känna av kylan som är ute nu!

Allting där inne är redo för att få komma ut, men när jag tittar på termometern de närmaste nätterna är det ändå så att jag kanske väntar några dagar extra. Om jag planterar ut så tar det ca 14 dagar för växterna att återhämta sig om det blir för kallt!

På nyheterna säger dom att det kommer bli brist på färskpotatis, då är man extra glad över sina egna odlingar med potatis, gräslök och dill, massor av lök och färsk sallad. Jordgubbar i två land som definitivt kommer ge skörd till midsommar!

Jag skall även anlägga ett land med morötter, och då skall jag så vintermorötter, för med den informationen om för mycket gift i morötterna är jag inte sugen alls på att köpa nyttiga grönsaker i affären som är giftiga!

Att vara självhushållare ligger verkligen i tiden just nu. Jag är glad att jag startade för några år sedan att förverkliga den drömmen och kämpa emot att ha resurser så långt som möjligt över året! Den kampen fortsätter!

Ha en fin fredag på er!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.