Jobbdag slut, och lite städning i orangeriet!


En sak måste man vara beredd på när man har ett orangeri eller växthus, och det är att konstant se till att det håller sig städat och fint! Det är en del av hela grejen med att ha växthus att hålla till där och pyssla lite. Klippa växter, vattna, adder gödning. Säkerställa att ingen ohyra finns, och så städa då förstås!

I dag direkt efter jobbet så tog jag dammsugaren och gick ut. Nu när vindruvorna blommar så blir det mycket frömjöl och då känns det så himla trevligt att gå ut och göra ordning!

Duscha lite på citronträdet som älskar fukt! Ge petuniorna lite mer vatten nu när jag inte riktigt ännu kan sätta ut dom! Beundra mina minipetunior som är så vackra att jag nästan inte förstår att det är jag som plockat dom från egna frön och sått! Nu står de här i all prakt och de är så fina så jag tror att det blir dom jag kommer plantera på sidorna i balkonlådorna med mina luktärtor!

Persikorna som växer så det knakar. Jag fyller på näring och pysslar om dom varje dag, vattnar och säkerställer så det ser fint ut!

Tittar ut över min trädgård och ser mitt vackra bord med stolar och gunga i eken! Det blir vackrare när det blir grönt men jag blir glad varje gång jag ser denna lilla hörna!

Allting börjar nu sakta bli grönt. Alla mina Allium lökar som jag satt har kommit upp och blivit ännu fler!

Den blomsterprakt som finns på utsidan nu är till största delen Penséer. Fina när dom växer ihop!

Mina vackra ljusstakar som jag köpt på loppis för 20 kronor styck som i dag fick flytta ut lite i orangeriet!

Hyllor fyllda av plantor som skall planteras ut så småningom!

Mig går det då rakt ingen nöd på! Jag älskar min oas, min trädgård mitt liv och denna platsen!

Hoppas ni får en fin fredagskväll!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.