Klippa bort blommor för ytterligare en blomning


I dag har jag jobbat lite i trädgården med att klippa bort dom vackra blommorna på mina jättedaggkåpor. Det är ett knep för att få till ännu en blomning.

Det är nämligen så med många blommor i naturen att de kan blomma ytterligare en gång om man klipper bort vissna blommor innan de går i frö. Det är dock viktigt att klippa bort blommorna innan dom kommit så långt som till fröstadiet för det är en signal till växten att säsongen är över.

Så här såg det ut i våras…

Så här såg dom ut vid blomning

Så här såg de ut nu innan jag klippte bort blommorna. Nu kvarstår lite rensning och vattning.

Här kan man se att de flesta av blommorna börjar bli lite bruna och det limegröna övergår mer i gult.

Så här ser det ut efter att jag klippt ner blomningen. Nästa år kommer det inte växa något ogräs här för jättedaggkåporna kommer täcka hela ytan, men i år finns det fortfarande en sträng som syns. Alla dessa plantor satte jag förra midsommar och tillväxten har varit fantastisk! Jag är så himla glad över hur framsidan börjar arta sig, men längtar tills jag får göra mer och det kan jag troligtvis inte starta förräns utbyggnaden är klar då stora glaspartier och annat skall lyftas dit!

Det tar dock alltid emot lite att klippa bort blommorna för man vill vänta in i det längsta och jag borde nog ha gjort det för en vecka sedan. Nu hoppas jag bara att jag kan få till ytterligare en blomning. Vi får se hur villiga dom är! 🙂 🙂

Ha en fortsatt fin kväll. Nu skall vi åka och handla lite glass med vovvarna. Vovvar vill nämligen också ha glass på sommaren!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.