Världens godaste sommarsockerkaka 3 kommentarer


Nu skall jag ge er ett av dom absolut bästa recepten jag har. Receptet på denna enkla och supergoda sommarsockerkaka är verkligen det bästa jag har.

Visst blev det fint med gult och rosa. Det gula porslinet kommer från Designers Guild.

Dessutom behöver man inte någon elvisp eller matberedare. Den godaste sockerkakan gör man helt utan den typen av moderna verktyg. Vad passar väl bättre när man är på semester och inte vill ställa till med storbak!

Hemligheten ligga i att inte vispa äggen pösiga. Det gör att sockerkakan blir mycket saftigare tillsamman med de andra ingredienserna.

Recept Sommarsockerkaka

150 gram smör

3 dl mjöl

3 dl strösocker

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

0,75 dl vatten, hett eller kokande (direkt ur kranan med så varmt det går)

0,75 dl mjölk (valfri sort jag har alltid lättmjölk)

2 dl frysta hallo

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och tag en matsked extra för formen som skall smörjas.

Häll upp alla torra ingresienser i en bunke och blanda väl.

Kläck 2 ägg i en djup tallrik och vispa lätt med en gaffel.

Vispa bara några tag med gafflen i äggen.

Smörj formen och ”bröa den” med vanligt ströbröd. När man bröar en form så penslar man formen med smält smör för att sedan hälla på ströbröd och skaka runt så det fastnar överallt i formen. Detta hindrar kakan från att fastna i formen. (vissa saker tas för givet att alla kan, vilket jag tycker är konstigt)

Pensla med smält smör.
Häll i lite ströbröd och skaka runt. Håll dig över diskbänken och slå sedan formen lätt i kranen så överflödigt ströbröd lossnar.
Så här ser än färdig-bröad form ut.

När de torra ingredienserna blandats väl. Häll i alla resterande ingredienser, uppvisapat ägg, smält smör, mjölk och vatten. Blanda till en jämn fin smet.

Häll upp smeten i den bröade formen

Lägg hallon på ytan runt om i formen (de sjunker självmant i ugnen)

Sätt in kakakn i ungen på 175 grader i ca 50 minuter eller tills kakan fått färg och börjar lossna i kanten.

Ta ut kakan och stjälp upp den på en tallrik och låt svalna. Diska formen och använd som skydd när kakan svalnat.

Ni måste lova att ni provar för detta är den godaste sockerkakan som finns!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Världens godaste sommarsockerkaka