Längtar till helgen och lite planteringar 2 kommentarer


Just nu lägtar jag till helgen. Här i Göteborg är det superkallt och i vissa delar av Göteborg så snöande det i morse. Jag är så otroligt tacksam för min eget lilla paradis där det känns som sommar och där jag tillbringar mycket av mina tidiga mornar och sena kvällar! Jag fikar där under dagen och äter min lunch där. Det är som att komma till sydliga breddgrader.

Jag sparar mig lite till helgen för att plantera bland annat en planta med humle som jag köpt i veckan.

Vi har tagit ner ett stort träd i vår och därför har jag tänkt att plantera en humle som skall växa upp på den fina rosenportal som Stefan har byggt. Jag ser att den växer redan här på insidan.

Det skall bli så härligt att se humlen slingra sig uppför den vackra portalen. Jag kan tänkta mig att det blir många vackra bilder där i sommar.

Jag skall också göra fint i landet bland mina amerikanska blåbär. Nu kommer dom få mer sol och trivas bättre!

Sedan skall jag prova på att odla sojabönor. Den sort som heter Fiskeby V är anpassad för lite mer nordliga breddgrader och jag hoppas att jag skall kunna odla och få några påsar att frysa in för vinterns behov och för att göra Poke Bowl med!

Man måste försöka och jag har skaffat rostiga galler som dom kan få växa emot i ena kanten av mitt jordgubbsland. Dom blir dock bara 45 centimeter höga men jag skall också blanda med några luktärtor så det blir både mat och vackert samtidigt! Dom skall sås med 20 centimeters mellanrum så jag beräknar att kunna sätta ett 10-tal plantor som jag skall förså i mitt orangeri.

Älskar att planera lite småjobb till helgen så att jag kan roa mig!

Ha en fin kväll!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Längtar till helgen och lite planteringar