Min barndom i en tallrik!


Sommarkvällar och egenodlade jordgubbar är något i sitt slag! Ända sedan min barndom har jag haft en väldigt speciell relation till just jordgubbar.

Att kunna gå ut i sin trädgård och plocka sina egna jordgubbar är något alldeles särskilt och det GÅR inte att jämföra med dom man köper! Inte ens när dom är svenska!

När jag växte upp hade vi en stor trädgård och mina föräldrar strävde efter att vara så självförsörjande som möjligt. Dom var precis det som många strävar efter idag. Det innebar att vi hade enorma land med jordgubbar, hallon, potatis, rotfrukter, dill, persilja, gräslök, rabarber, vinbär, krusbär, bönor, sallad och tomater. Ja jag kan förmodligen fortsätta i all oändlighet! Så ungefär varannan kväll så fick vi hjälpas åt att plocka av alla jordgubbar från landen som mognat de sista dagarna. Sedan fick man ta en tallrik med så mycket jordgubbar man ville ha, och orkade man var det bara att ta om igen. Det som blev över, och det var alltid massor, skivade mamma och frös in eller gjorde saft av. I källaren hade vi flera frysboxar som hon såg till att fylla inför vintern. På vintern fick vi jordgubbskräm, hallonkräm, rabarberkräm och krusbärskärm. En stor del av bären gjorde hon saft av och vårt hem var som en liten självförsörjande-fabrik! 🙂 🙂 Man kan enkelt säga att jag har det i mig.

När jag jag var 18 så flyttade jag till Göteborg och så fort jag lyckat samla ihop tillräckligt med pengar så köpte jag mig min första bostadsrätt och målet därefter blev en kolonistuga och min tanke med det var att odla som jag älskade och älskar. Till att börja med fick jag låna en arbetskamrats kolonilott, men sedan köpte jag min första stuga för 100.000 kr! Det första jag gjorde var ett jordgubbsland!!!! På den vägen är det!

I kväll plockade jag jordgubbar från egna land! MUMS!!! 🙂

Att så sina egna grönskaker och frukter är en alldeles särskild känsla och det är få saker som går upp emot det!

Vi tycker i vår tid att vi jobbar hårt, men det går inte riktigt att jämföra med min mamma och pappas generation. Dom jobbade alla timmar dom var vakna!

Jag tycker verkligen att jag har haft världens finaste barndom med så fina minnen!

Hoppas er tisdag startar på ett bra sätt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.