Min trädgård och mina växter!


Jag är så himla glad i min trädgård för mig är en trädgård som en helig plats, där man kan finna ro, man kan slita häcken av sig eller man kan bara ta en kopp kaffe och njuta av allt. Det bästa är att man kan göra en rabarberpaj tidigt på våren där man kan plocka rabarberna bara några meter från huset! Rabarberpaj för mig är det ultimata vårkänslan, när man står i köket och gör den allra första från sin egen odling!

Älskar allt i min trädgård och jag fortsätter ständigt att hitta på nya små idéer att förverkliga!

Den här vackra lådan står utanför mitt köksfönster på ännu ett betongbord jag har. Ett otroligt vackert blickfång som är det första man ser när man tittar ut genom fönstret! Älskar färgerna blå och lila och jag tenderar till att alltid välja blommor i dessa färger! Men i bland blir det även inslag av rosa som jag också älskar.

Jag var ett tag orolig för att jag inte skulle få ner potatisen tillräckligt tidigt i landet så jag har satt tre plantor i en hink där plantorna nu är i blom. Jag inser dock nu att potatisen kommit väldigt långt under alla lager med fiberduk jag lagt på. har planterat flera sorter och de allra minsta plantorna är mandelpotatis!

Så i dag blev det avtäckning!

Stefan monterade den vackra kranen i mässing som vi köpte häromdagen hos ett företag i Simrishamn!

Rosorna är klippta och nu längtar jag tills dom slår ut sina blad!

Alla balkonglådor är planterade med petunior och luktärtor! Har flera krukor med luktärtor och vackra växtstöd. Skall visa när de kommit lite längre.

Har sått dill och gräslök i stora lådor då jag använder det väldigt mycket. Detta är satt får några veckor sedan man jag har även plantor som redan är klara att användas. Har även ett helt kar i rostfritt stål som jag fått av min mamma som jag satt tulpaner i. Glömde av att jag gjort detta i höstas och hittade dom i förrådet lite krumbuktiga men det har hämtat sig fint och snart slår de ut.

Jag älskar min trädgård och vårt orangeri har verkligen blivit pricken över i, trodde nog aldrig i mitt liv att jag skulle spendera så mycket tid där, men jag sitter där varje morgon och kväll och i höstas åt vi middagar där ute i både november och december. Nu på våren är det helt oslagbart!

Egenodlade rosenskäror som jag har så mycket av att jag var tvungen att klippa en bukett för jag vet inte vad jag skall göra av alla! 🙂 Jag ser att det är dags att jag putsar min vackra koppar-vattenkanna som jag fick i present av Stefan när jag började mitt nya jobb. Bästa vattenkannan jag haft och jag skall köpa mig en till! Har även en stor för trädgården.

När ni läser detta så sitter jag förmodligen i mitt orangeri och dricker min första kopp kaffe och ni är uppe lika tidigt som jag är! Ha en underbar start på er söndag!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.