När allt är som vackrast i min trädgård! 1 kommentar


Just nu vid den här årstiden är allt som vackrast i min trädgård. Allting blommar i överflöd. Det enda jag saknar är den vackra blasten från all lök som redan är skördad! Jag tycker lökblast är så vacker!

Vad är det då som gör det så underbart att odla och sköta en trädgård. Det är förmodligen allt från att se det gro, till att det blir en vacker planta, och sedan se det utvecklas vidare och att man får följa med hela vägen.

När framsidan står i knopp och man bara ser allting som så småningom skall blomma, och sedan blir det så här vackert!

Att olda blommor och grönsaker och kryddor i krukor är ett sätt att odla även om man inte har en stor trädgård. Jag älskar min framsida med alla krukor som dignar av blommor! Så vackert! Det är faktiskt sagolikt.

Jag köpte förra året ett vackert rostigt kärl på ställning, men vinterns köld gjorde att det sprack i botten. Vad gör väl det när man kan göra om det till en vacker kruka! Här med olika typer av petunior som svämmar över!

Det känns som det är samma process för vad man än planterar och självklart så misslyckas man ibland, men det vore konstigt annars. All det andra överväger. Jag har misslyckats med mina kronärtskockor i år. Tyvärr tog sniglarna dom. Jag samlade sniglar i oändlighet men lyckades inte få bort dom alla. Om någon har något bra knep för att föhindra snigelangrepp på kronärtskockor så låt mig veta!

Mitt underbara orangeri

Jag har dock mycket annat att glädjas åt! Som alla vindruvorna jag fått trots att jag satte dom i våras! Mitt orangeri är den bästa investering jag gjort i både tid och pengar! Helt underbart!

Jag satte en druva på varje sida i orangeriet, en grön och en blå!

En liten vovve som har som rutin att dricka färskt vatten ur vattenkannan när jag tappar upp vatten! Sötnos!

Vad kan man mer begära än en trädgård som levererar både det vackra och det ätbara i en salig blandning! Nu sitter jag här och funderar på vad jag skall odla nästa säsong!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “När allt är som vackrast i min trädgård!