Odlingslåder med platonmatta och kant!


Nu är mina odlingslådor färdiga. Eftersom vi har en bergsstomt så är det olika djup men detta är ett sätt att maximalt utnyttja all mark i min lilla köksträdgård. Jag har nu utrymme för ca 9 kvm som nu är oldlat i pallkrage. De oldlingslådor vi nu byggt är byggda i tryckt virke och jag vet att många har frågor runt det.

Vi har gjort som så att botten är självklart öppen för att det skall bli bra dränering och sidorna är klädda med platonmatta. Platon mattan går en bit ner på marken. Detta är samma material som man använder för att isolera en grund när man dränerar. Inget vattan kan därför lägga sig emot trät och det är dessutom förseglat med en list längts upp så varken fukt eller jord skall kunna lägga sig där med tiden!

Ett stycke snickarkonst! Så himla snygga blev dom så man nästan inte vill lägga i jord! 🙂 hihi

Jag har en kompis som också tyckte dom var fina…

Han satt där i en bra stund, kanske i 20 minuter och vilade huvudet på kanten…hade velat vara i hans hjärna och förstått vad han tänke!

Så där har ni ett sätt om ni vill bygga era odlinglådor i tryckt virke men inte vill att odlingen/ jorden skall påverkas! Jag är så näjd och det ser så snyggt ut. Helt fantastiskt att allt detta hunnits med och jag har fått en liten söt köksträdgård på denna helt omöjliga tomt!

Nu skall det bara fyllas med jord också. Sedan kommer jag bara odla låga växter som sallad och dylikt denna säsong då vi måste använda detta som en del av ställningen när vi bygger vårt orangeri/ växthus! Detta är så spännande att se allting växa fram.

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *