Skiss på min tomt!


Här kommer en skiss på min tomt hur det kommer se ut när allting är färdigställt. Vi har ytterligare ett bygglov klart för att göra en utbyggnad på sidan av vårt hus, där vi ännu bara påbörjat med grunden lite halvhjärtat för det är andra saker som vi måste färdigställa först och i rätt ordning!

I dag har vi en mur som löper runt främre delen av tomten. Vi har även utökat plättsättning på framsidan när vi byggde showroom, och som ni kan se kommer vi även att öppna upp mellan hus och det som är showroom. Där finns taket färdigställt i dag och väggarna kommer bestå endast av glas! Golvet skall bli ett vackert Marrakech-golv.

På framsidan kommer vi göra omfattande förändringar. Vi kommer bygga en terrass som är sammankopplad med den nya utbyggnaden på höger sidan och som sedan kommer gå runt gaveln och följa hela huset på en av dess kortsidor och vi kommer göra en trappavsats ner till gräset eller där jag skall göra lite planteringar!

Utbyggnaden på nederplan kommer utgöra en matsalsdel och övervåningen kommer bli min nya walk-in-closet, men det är säkerligen lång tid innan vi kommit så långt! Just nu fokuserar vi på det som skall bli växthus och som ni ser har dubbeldörrar ut mot vår terrass på baksidan! Längtar så att jag kan dö!

Fyrkanten ni ser mitt på vår terrass är vårt befintliga SPA-bad!

Det känns verkligen som vi fått in allting på en sammanlag yta av ca 230 kvm + orangeri/ växthus på 13,5 kvm! Vad mer kan man önska. Jag längtar verkligen att få ”sätta tänderna” i att inreda mitt orangeri och sedan att få färdigställa framsidan där jag skall göra en rabatt och plantera träd och även en häck! Näst efter det kommer önskan att få inreda en ny walk-in-closet, men det dröjer som sagt ännu en tid, men den som vänter på något gott väntar alltid för länge. 🙂

Fördelen är att nu kan jag verkligen ta mig tiden att njuta av allt. Förr var målet att få projektet klart och när det var klart så ville jag flytta! Med det i åtanken så skyndar ju numer långsamt och njuter av varje steg, drömmar, skissa, planering, utföra och färdigställa…och sist men inte minst NJUTA!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *