Odlingslådor


I går startade den sista delan av byggnation av oldinglådorna. Dränering i botten och platonmatta skall monteras runt om efter som vi valt att bygga dom i tryckt virke för vi tycker helt enkelt att det blir finast. Det innebär att det kommer hålla i väldigt många år då fukten inte kommer åt trät och inte heller påverkar det tryckta virket jorden jag vill odla inuti!

Det kommer bli så fint. Sedan har vi lagt mackadam i botten för dränering men i övrigt är det öppet. Man kan säga att det är som en pallkrage fast byggt i rejält virke!

Platonmattan gör att det blir en luftspalt mellan mattan och trä i detta fall. Det är det bubblorna är till för.

Till och med stolparna i odlingslådan har fått små silverhattar på sig för att stå emot väder och regn! 🙂 Allt är tänkt på!

När platonmattan är på plats är det bara att fylla på jord och gödsel och sedan kan jag odla, fast jag har stränga regler att hålla mig till. Det måste vara lågt det jag odlar för att man skall kunna stå på detta när vi bygger växthuset och då måste man kunna lägga på brädor ovanpå lådorna! Sallad blir perfekt denna gång och kanske lite annat…. 🙂

Det blir så himla snyggt!

Puh, sist hämtade jag 60 säckar jord och det är precis samma sak här för dessa motsvarar ungefär min andra yta där jag har 4 pallkragar som är 3 stycken på höjd. Mycket odlingsyta! Jippiiiii…. Om ni undrar varför jag valt att ha 3 pallkragar på höjd så är det för att jag vill inte begränsa vad jag kan odla och nu när jag har djupet så behöver jag inte begränsa mig och jag kan köra växelodling precis som alltid. Dessutom är det både bekvämt och snyggt men det går åt en hel del jord så klart!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *