Träning när det är som enklast 6 kommentarer


Tänk vad enkelt det faktiskt kan vara om man  inte krånglar till det. Om man tar minst en promenad om dagen på 1 timma. Det behöver inte vara krångligare än så. Jag tror att vi oftast gör det krångligare för oss själva än vad det i själva verket är! Om man börjar med att göra promenader 1 timma om dagen så kommer man märka massor av alla fördelar.

Jag vet att detta hjälper. Jag som tränat hela mitt liv och plötsligt inte kunde träna längre, jag vet att det funkar. När jag fick gå från tuff träning 5-6 dagar i veckan till att bara ta promenader för jag kunde inte göra något annat!

Jag blev jätteförvånad när jag insåg att jag inte behövde springa milen 3 dagar i veckan eller köra dubbla pass på gymmet för att komma i form! I början var jag frustrerad och arg och ville inte ta dessa promenader för jag tänkte ” vad skall det hjälpa” och så visade det sig att det var precis det som var lösningen!

Så gör nu som Tant Berith säger och satsa på promenader som är minst en timma långa. Jag tror till och med att ni skall stanna där för i början är det tufft, att gå 6-8 kilometer om dagen känns i början, men när resutltatet visar sig då kommer ni tacka mig! 🙂 Jag vill bara att alla skall må bra utan att känna att man måste göra 20 burpies om dagen, springa milen 3 dagar i veckan och gå på gymmet och köpra dubbla styrketräningspass…det var det jag brukade göra! 🙂 Jag gick ner 18 kilo på promenader!

Ställ in er på promenaden och fuska inte. Gör den varje dag. Den första veckan kan ni göra det enligt schemat nedan. Vi börjar alltså i dag! Ni kan göra det efter jobbet! Ät först när ni kommer hem och ge er ut sedan! Jag behöver också komma igång. Jag har fuskat lite sista tiden på grund av mitt jobb har tagit all tid både på dagar och kvällar.

Jag gör ett schema helt enkelt;

Tisdag – 1 timmas promenad

Onsdag – 30 minuters promenad

Torsdag -1 timmas promenad

Fredag – 30 minuters promenad

Lördag – 1 timmas promenad

Söndag – 1 timmas promenad

Vi lägger till att vi väger oss varje morgon och får inte äta någont godis, inget fika. Vi får däremot dricka cappuccino i obegränsad omfattning! Har vi en deal!

Om vi blir hungriga på kvällen så är det bara två hårda smörgåsar (jag kör Wasa Frukost) som gäller med smör och någon grönsak. Men aldrig mer än två, tanken är att de skall bort de också men i början kan det behövas. T e x gräslök, gurka, rädisa, salladsblad som gäller!

Jag kommer väga mig i morgon bitti som jag alltid gör men då skriver jag upp det. Sedan kommer jag väga mig varje morgon efter mitt första toalett besök! Kom igen gör det ni också! vi lägger till att mäta oss runt magen där den är som störts, runt höften där den är som bredast och runt låret där det är som bredast. 3 ställen…som vi skriver upp varje måndag morgon, men väger oss gör vi varje dag! OK

Har vi en deal!?

 


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 tankar om “Träning när det är som enklast

 • Ewwa

  Ja, visst är det skönt att promenader räcker så bra när det gäller allmänflåset och kaloriförbränningen. ☺ Men för egen del upptäcker jag lite då och då att jag inte är så stark i överkroppen som förr… Behövs tyvärr inte så värst mycket överbelastning för att det ska kännas besvärligt i framförallt ryggen. Ibland även i nacken/skuldrorna och axlarna/armarna. ? Gym känns inte alls som min grej, men att jag på nåt vis behöver bättra på styrkan i aktuella kroppsdelar är ju uppenbart. Du har inget tips som du tror skulle funka på en träningsovillig soffpotatis???

  • pretty Inläggsförfattare

   Armhävningar skulle vara en vädigt bra övning. Den aktiverar väldigt många muskler och både rygg, axlar och armar. Jag lovar att du kommer bli förvånad hur fort det går att träna upp sig. Om du inte kan göra en vanlig armhävning så gör på knä och gör enligt ett program som du gör måndag, onsdag och fredag (varken mer eller mindre). Då gör du armhävningar på det sätt du kan. Du startar med att kolla hur många du kan göra och så vilar du 1 minut mellan och upprepar detta 3 gånger.

   Nästa gång du gör det så gör du samma sak fast du lägger till en enda armhävning i alla repetitioner!
   Prova och låt mig veta hur det går! Du kommer bli jättestart och förbättringen kommer du märka med samma!

   //Berith

  • Britt-Marie

   Jag tycker att stavgång är väldigt skönt när jag har problem med värk och stelhet i nacke och bröstrygg. Det får igång cirkulationen på ett skonsamt sätt. Om du istället vill träna inomhus kan jag rekommendera enkla gummibandsövningar, det är inte lika tungt som armhävningar.

 • Ewwa

  Tusen tack för tips, både Berith och Britt-Marie! ☺

  Var så klart tvungen att testa armhävningar! Klarade 15 ”riktiga”, men hade nog INTE orkat lika många till efter bara en minut… ? Största problemet var egentligen att tårna gled iväg bakåt på det hala golvet!? Går så klart att undvika genom att antingen ta av strumporna eller ta på skor. Hur som helst så googlade jag lite på armhävningar, och då såg jag att man kan göra såna ståendes mot antingen en vägg, en stol eller nåt. Blir ju inte lika jobbigt, men man kan ju göra fler istället då – framförallt kan man göra såna väldigt enkelt och helt apropå så fort man passerar en lämplig vägg eller möbel!! ? Tänkte jag ska satsa på såna i upprepningar och vid åtskilliga tillfällen idag – så får vi se hur det går… Känner mej riktigt peppad!!!

  Stavgång går nog bort, Britt-Marie, för jag har oftast en ostyrig hund i koppel med mej på promenaderna, så det skulle nog bara bli trassligt… Men gummiband ska jag absolut kolla upp!! ☺

  • pretty Inläggsförfattare

   Ewwa,
   SUPERDUKTIG du är!!!! Wow, nu blir jag imponerad. Bra gjort du har helt rätt inställning. Perfekt att du gör flera istället för du bygger självklart muskler på detta!
   Hejja DIG!!!
   //Berith