Plantera tulpanlökar i kruka och pallkrage 2 kommentarer


I höst har jag tänkt att planter tulpanlökar i en av mina pallkragar. Tanken jag har är att jag skall kunna få möjlighet att plocka tulpaner från egen odling för att ta in tidigt på våren. Vi får se om jag lyckas i mitt uppdrag.

En av mina favoritsoreter av tulpaner

I övrigt så håller jag på att förbereda krukor för tulpanlökar. Vissa krukor som jag skall sätta tulpanlökar i vill jag inte ännu rensa bort med vackra blommor som fortfarande kan få vara kvar i någon vecka eller två. Så jag gör några i taget! Jag skulle säga att under hela oktober och förmodligen även november går det fortfarande sätta ner lökar så länge inte tjänlen kommit.

Plantera tulpanlökar i kruka

En tulpanlök eller annan lök skall sättas ner i jorden ugnefär 3 gånger sin egen storlek. Om man sätter ner dom lite djupare så gör inte det något heller. Det innebär bara att dom kommer upp lite senare. På det sättet kan man också sätta lökar i flera lager.

Återigen säger jag att ni behöver INTE ställa in krukorna där ni satt lökar i frostfitt utrymme. I bland tror jag att när beskrivningar skrivs på nätet så vill inte vissa människor att andra skall kunna gör det fint på ett enkelt sätt. Det skall vara lite krångligt så bara ett fåtal kan få till det! Så vill inte jag att det skall vara. Enkla beskrivningar så många kan göra fint är min melodi.

Så plantera lökarna i krukor och låt krukorna stå ute precis som vanligt. Det enda man måste tänka på är att krukan måste ha hål i botten så lökarna inte står vatten i den. Det är allt! När vi planterar lökar i rabatter så blir det tjäle och lökarna fryser eftersom dom är plantera så grunt. Samma sak händer i en kruka och det är inget konstigt med det! Punkt!

Det kommer också bli spännande att se hur de tupanlökar som jag satte förra året kommer arta sig till våren. I rabatterna så låter jag alltid tulpanlökarna sitta kvar. Något gång vart 3-5 år brukar jag gräva upp och placera om när jag känner att det behövs. Lökar blir fler med åren. Väldigt tacksamt.


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Plantera tulpanlökar i kruka och pallkrage