Älskar att bada hundar och hundar som älskar bada! 4 kommentarer


I dag på eftermiddagen blev det dags för hundbad. Eftersom Fonzen inte har fått blöta ner sin tass så har han inte badat på ganska många veckor. Ingen fara i sig, men Fonzen ÄLSKAR att bada på alla sätt!

För er som inte vet vad som hänt har Fonzen så hade han fått en skada på foten som gjorde att det blvit ett hålrum. Med med evis vård från oss och rensning av såret, så har vi äntligen fått det att läka ihop och bli mjukt. Innan har det läkt och varit hårt (tecken på att det inte är bra på insidan) men nu har vi alltså lyckats med det som vi fått besrkivet för oss, nästan omöjliga uppgiften. Det som hade hänt om vi inte lyckats var att Fonzen hade fått genomgå en operation. Det vill vi gärna bespara Fonzen om vi kan.

För en veckas sedan såg vi att det verkligen såg bra ut och var mjukt, men vi har avvaktat ännu en vecka för att vara på den säkera sidan och idag fick han sitt efterlängtade bad!

Han har varit så tålmodig, det enda han fullständigt protesterat under denna period var tratt. Det löste vi genom att köpa ”sockor” och perforera så att det skulle komma luft till såret, för det är det enda sättet att få ett sår att läka bra.

Här byter modellerna plats!

Det har till och med gått så bra att han själv bett om sockan när vi har kommit in från en promenad. Sockan har vi tagit av vid promenad om det varit torrt. Vi har bara haft sockan på när det varit blött eftersom såret inte får bli blött för att läka så snabbt som möjligt.

Min vackra lilla Fonzen var så glad att få bada och på bli både schamponerad och sedan få balsam i pälsen! Nu är han mjuk och fin och strålar igen! För att inte tala om hur gott han luktar!

Självklart fick Boss också ett bad. Han gillar inte att bada, men sedan han sett att Fonzen älskar att bli duschad så ställer han sig på kö när det är dags! För Boss skull ha jag köpte en halkmatta till badkaret så han inte skall bli rädd och halka och det har funkat bra. Självklart kan man också lägga en handduk där. Handuken blir så klart genomvåt men vad gör väl det om man har en hund som blir glad när han slipper halka runt!

Nu ligger dom tätt i hop i soffan och pustar ut lite mina sötnosar!

Härlig dag vi haft här i Göteborg med strålande solsken. Hoppas solen skiner på er också. Om inte ute,så i ert sinne hoppas jag!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Älskar att bada hundar och hundar som älskar bada!