Planteringstips på omöjliga ytor!


En av de ytor i min nuvarande trädgård som jag är väldigt nöjd med är strängen framför min mur.

Jag vet inte hur mycket ogräs jag rensat där på denna stäng mellan stenmur och trottoar. Mina grannar som har likadannt har redan tröttnat, men för egen del så störde det mig så mycket att jag måste hitta en lösning!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_8672-1024x685.jpg

Sommaren 2018 så kom jag fram till att daggkåpa skulle trivas här trots den magra och ganska torftiga miljön med gassande sol mot en stenmur. Daggkåpan är en väldigt tålig perenn som växer under ganska torftiga förhållanden.

Det blev 48 plantor daggkåpa som jag planterade på självaste midsommarafton sommaren 2018. Redan då kunde man se att det skulle bli fint. Förra året var det året då jag hopppades att alla plantor skulle dyka upp igen och då såg det ut så här i maj!

Daggkåpan är lika vacker när den är grön som när den blommor och klipper man ner den efter första blomningen så blommar den ytterligare en gång. Det gäller bara att verkligen klippa ner den innan den vissnar ner, och det kan vara svårt för den är så vacker! Annars så är bladverket så vackert hela säsongen.

Blommorna är perfekta att sätta i vas och jag plockar alltid de vackra limegula blommorna!

Så vackert, och det tog bara en enda säsgon för daggkåpan att täcka hela strängen. I år har jag redan sett att varenda planta har tittat upp trots att det ännu bara är början på april. Bådar gott!

I år hoppas jag också blir året när jag kan sätta igång med framsidan så fort vår utbyggnad i två plan är klar. Innan dess så måste jag lägga band på mig då vi måste ta oss fram med material till utbyggnaden!

Hoppas ni får en fin dag. Nu skall jag spana in terrassen hur det blev med allt jobb vi lade ner i går, nu när det har torkat upp lite.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.