Stormsäkra ditt miniväxthus på pallkrage! 6 kommentarer


Jag har fått otroligt många frågor om hur jag har stormsäkrat mitt miniväxthus på pallkrage. Jag har ett sådant mini-växthus som passar perfekt på en pallkrage och som finns att köpa på det flesta stora handelsträdgårdar.

Jag bor högt på ett berg och där blåser det en helt del. Första sommaren insåg jag snabbt att det inte skulle fungera att glasluckorna stod och slog när det blåste lite grand. Vi löste det snabbt och med enkla medel.

Här är en lista på vad du behöver

 • 4 stora S-krokar
 • 4 kraftiga gummisnoddar från en båttillbehörsaffär
 • 4 byglar

Börja med att borra hål i det aluminiumhandtag som man kan ställa upp glasluckan med. Hålet skall vara tillräckligt stort för att S-kroken skall gå i hålet. Detta för att ha något att fästa S-kroken i på varje lucka.

Säkerställ att gummisnoddarna är i rätt längd för att det skall bli lagom spänn i snodden.

Trä gummisnodden på bygeln, och skruva sedan fast den i pallkragen. Skruva den mitt under varje lucka i pallkragen.

Fäst sedan S-kroken i gummisnodden och haka på den på aluminiumhandtaget som det nu finns ett borrat hål för.

Voila klart!! Du har nu stormsäkrat ditt mini-växthus! Kommentera gärna om ni gillar mitt tips och kanske till och med har använt er av det! Det skulle göra mig glad, eller om ni bara gillar tipset!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 tankar om “Stormsäkra ditt miniväxthus på pallkrage!

 • Hanna

  Hej! Har varit sugen på ett likadant växthus, men läst många negativa recensioner om att det blåst sönder så hade gett upp. Har åter blivit pepp sedan jag läste din blogg. 🙂 Har du fäst själva växthuset på pallkragen på något vis också? Eller behövs inte det? /Hanna

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Hanna,
   Så kul att höra att du blev pepp av att läsa här!!!
   Jag tror att för dom som det blåst sönder så är det just luckorna. Det var en av de första saker jag säkrade när jag insåg att de slog i vinden. Vi har även stabiliserat med ståltråd på insidan. Men det sitter aluprofiler som gör att det inte kan glida av. Det är superbra och på vintern brukar jag plocka in luckorna då man bara kan glida av dom, och delar av sommaren tar jag också av dom när det blir för varmt. Jag tycker det är toppen och har haft det sedan 2017 och det har inte gått sönder. 🙂
   MVH
   Berith