Tips att plocka buketter av vilda blommor!


I dag har det varit en lugn och skön dag. Jag har vairt ute på en joggingtur och sedan tog jag en promenad i omgivningarna för att plocka en riktigt fin bukett med blommor!

I dag blev det bland annat kärleksblomster, rölleka och ormbunksblad!

Jag tycker att det är så rogivande och härligt att gå omkring och leta upp nya ställen att plocka blommor och upptäcka blommor som jag inte visste fanns just där. Sedan en tur i skogen och plocka lite ormbunksblad som är bland det finaste jag vet! Som solitärer är dom också helt underbara. Att bara sätta ett enda blad i en vas!

När jag var liten så bodde vi på landet och jag brukade spendera timmar med att gå rundor där jag visste att det fanns en viss sorts blommor och plocka fina buketter till mamma. Jag visste precis vilka blommor som växte var och ungefär vilken tid på året som dom blommande. Man lär sig mycket när man bor på landet i naturen.

I bland kunde jag vara borta i flera timmar och då blev mamma alltid lite orolig för på den tiden fanns det ingen mobil man kunde ta med sig utan man fick helt enkelt lita på att man kom tillbaka helskinnad! 🙂 🙂

Hur som helst så njuter jag av sommaren, och det behöver inte vara så där alldeles

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.