Trädgård med prunkande land!


I helgen tog jag lite bilder på hur långt mina land har kommit i min lilla mini-köksträdgård och även vad det gäller alla mina blommor!

Äntligen har min broccoli blivit väldigt fin men vi får se om jag klarar den från kålflugor och annat i år! Jag har satt två plantor som jag drivit upp själv i en av pallkragarna och plantorna ser väldigt fina ut om jag får säga det själv.

Potatisen som jag satt i en hink är redan jättefin och dom andra potatisarna i mitt fina stora pallkrage som vi byggt själva ser också jättefin ut och vid sidan växer vitlök som jag satte i september förra året!

Även vanligt lök ser ut att bli fin och där är det en blandning mellan charlottenlök, gul lök och röd lök och mellan raderna har jag sått morötter för det gillar inte lökflugorna och tvärtom så det brukar hålla ohyra borta!

Mina sockerärter som jag laborerat lite med har börjat blomma! Vi får se hur tillväxten blir!

Salladen ser ut att komma fint och det är mangold, romansallad, ruccola och machetesallad. Mangolden blir så vacker med sina olikfärgade själkar!

I mitt lilla miniväxthus skall jag sätta ut lite tomatplantor men jag har tänkt att göra det lite senare för på insidan har dom redan kommit väldigt långt och har redan röda och gula tomater.

Sedan har min Allium som jag satt också börjat titta fram och det skall bli roligt att se hur dom artar sig i min rabatt. Mina Fjärildbuddlejor har jag klippt ner i år för att se om dom blir ännu vackrare (om det är möjligt)

Tulpaner i olika konstellationer har jag på massor av ställen och jag vet redan nu att nästa år kommer jag göra ännu fler!

Dom här tulpanerna är dom vackraste av alla jag satt så det blir fler av dom nästa år!

Nu börjar man på riktigt se alla de 48 plantor jag planterade vid midsommar förra året och den fina gröna färgen gör sig så vackert mot muren och detta är en riktig fullträff. Jag kan inte räkna gångerna jag har legat framför muren på knä för att rensa bort allt ogräs som någon rackare kom på att lägga istället för asfalt mellan mur och trottoar! Nu hoppas jag att det är ett minne blott och jag är så glad att jag inte gav upp för att hitta det ultimata! Detta måste bli det jag är mest nöjd med från förra året!

Alla mina 13 krukor på framsidan börjar grönska! Så härligt!

Nästa steg blir att sätta ut mina underbara petunior som jag drivit upp och som är bland det vackraste jag sett. Jag hoppas dom blir lika vackra i planteringarna som jag tänkt, men det återstår att se!

Hoppas ni får en fin fortsatt dag! Själv skall jag åka upp till min lilla mamma i morgon som fyller 86 år idag. Sedan skall jag hjälpa henne i trädgården och laga lite god mat att fylla frysen med så hon får lite alternativ att äta och inte bara mat som hon lagat själv!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.