Trädgårdsjobb på hösten!


Vad gör ni i era trädgårdar på hösten? Jag har ett antal saker jag gör för att ”göra trädgården höstklar”. Bland annat försöker jag alltid att rensa bort allt ogräs på hösten så det inte kan rota sig och därmed växa sig starkt på våren. Jag fyller på jord, men samtidigt så rensar jag aldrig bort det vissna för att det skall också hjälpa till att skydda växterna den kalla årstiden.

Att fylla på jord runt rosorna så att de inte fryser och se till att tillväxtstället är täckt, man kan också lägga granrisk runt dem som också skyddar. De växter som inte är perenna tar jag inte heller bort, de får bli en del av det skyddet för att klara av vintern. Då blir det ett extra skydd mot kyla!.

Så här såg det ut när jag just planterat!

Sedan har det växt en del under sommaren!

Nästa år i februari sätter jag nya frön. Jag ser redan fram emot februari och dit är det inte så långt, så jag återigen får en härligt sommar med massor av blommor och gröna underbara växter att ta hand om!

Denna underbara oas!

Alla luktärtor som man kan plocka hur mycket som helst under sommaren, har jag nu samlat in frön i från för att kunna sätta nya nästa år! Det är också en rolig del av att ha trädgård, att kunna samla in sina egna frön!

Alla blommor i min trädgård har jag drivit upp själv. För varje år blir jag duktigare och duktigare och nu vet jag bättre vad jag vill ha och inte!

Man skall också vända på komposten så att det hinner bli lite fin mullrik jord till våren! Tömma vattenförråd så det inte fryser. Ta hand om självbevattningssystem och tömma alla ledningar så inget fryser. Sedan skall jag städa orangeriet och ställa ut lite vinterodlingar för att se hur de klarar sig.

På insidan har jag satt växter i mitt hydroponiska system. Så basilikan har redan växt sig stor och salladen har börjat komma upp.

Hoppas ni får en fin onsdag!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.