Vakna på midsommaraftons morgon!


Det är något alldeles speciellt med midsommar. Att vakna på midsommaraftons morgon med all grönska runt omkring och bara ta en liten runda i min lilla trädgård. Känslan med terrasser och planteringar och köksträdgård tycker jag är en lisa för själen. Jag har haft en egen trädgård sedan jag var 26 år. Det var då jag köpte min första egna kolonistuga och hade en lägenhet inne i centrala Göteborg. Det tyckte jag då var den perfekta kombinationen. Sedan dess har jag haft 3 sommarställen. Nu har jag mitt underbara hus som vi har bygg ut och gjort fint. Nu älskar jag att ha ett ställe att ta hand om och lägga all energi på!

Vakna på midsommaraftons morgon
Vakna på midsommaraftons morgon till det här

Trädgården växer till sig på framsidan

Nu skall trädgården få växa till sig för merparten är planterat i vår. allting utom Jättedaggkåpan. Den planerades på midsommarafton 2017. Jag och Stefan gjorde jobbet tillsammans och i dag är den helt bedårande och blommar lagom till midsommar.

Jättedaggkåpa
Så vackert med limgrön Jättedaggkåpa mot den gröna buxomshäcken

Jag längtar mycket till att mina Klotavenbok skall etablera sig och växa till sig. Jag skall snart för första gången trimma kronan lite grand för jag vill ha två trädkronor som ser ut som rektangulära parasoll.

Klotavenbok
Klotavenbok med en liten rabatt med Trädgårdsnvävan Rozanne under

Basen i trädgården är buxbom

Mina buxbomsklot som jag planterade i trappen i våras har verkligen växt till sig. Även dom skall trimmas lite nu runt midsommar. Men det får nog bli efter midsommar även om planen var att det skulle ske innan. Även den nya buxbomhäcken har etablerat sig fin och ser väldigt bra ut. Nu behöver den bara tid, näring och vatten för att bli fin. Jag har självklart självbevattning här för att säkerställa att den tillräckligt med vatten särskilt nu när den är nyplanterad.

Buxbomsklot i trappan

Murgröna i mönster med ståltrådar

Även mitt mönster jag gjorde för murgrönan börjar nu växa till sig och det blir verkligen så fint som jag hade tänke mig. Är oändligt stolt över detta! Vi gjorde ritningar för att få ut mönstret exakt på denna ytan och har sedan satt upp ståltråd som den växer på! Så vacker och vackrare kommer det att bli.

Murgräna växer i ett mönster av ståltråd

Skissen jag gjorde är en kopia av vår trädgård

Det är roligt när man gjort en skiss och det blir exakt så som jag hade tänkt mig. Ändå blir jag så glad varje gång jag ser min framsida och känner att det blev så bra. Tack vare min skiss så var det bara att göra exakt enligt plan. Det gjorde att nu trädgården kan etablera sig ordentlig under sommaren.

Min trädgård på framsidan

Även långsidan fick sig en uppryckning. Här har vi lite kvar att göra men nu fokuserar vi lite på insidan. Men älskar mitt val av växter som ser så mäktigt ut med den sirliga Jätteverbenan tillsammans med den mer robusta Kronärtskockan. Här skall sättas en kant av kortenstål och lite annat skall göras men det får jag visa er när det händer! Det blir roligare så!

Jätteverbena och Kronärtskocka

I år har framsidans krukträgård kommit lite efter på grund av den sena våren. Men det gör faktiskt ingenting det innebär att jag får ha dom underbara blommorna mitt i sommaren i stället. Vissa av hortensiorna har just fått knoppar så det kommer bli gudomligt fint när allt slår ut. Så här ser krukträdgården ut på midsommarafton.

Krukträdgården på midsommarafton
Krukträdgården på midsommarafton

Den vackra lila Hortensian är i full blom!

Hortensia i blom
Hortensia i blom

Orangeriet städat för midsommarfirande

I förgår kväll städade jag i orangeriet inför midsommar och köpte massor med blommor. Alla har jag inte placerat ut ännu men det ser ut så här just nu.

Pioner och Jättedaggkåpa
Vakna på midsommaraftons morgon
Vakna på midsommaraftons morgon

I dag skall jag börja förmiddagen med att baka jordgubbstårta. Jordgubbar inhandlades i går. Det var inte det billigaste jordgubbarna jag köpt men inte heller de dyraste. Jordgubbar är ett måste för mig och jag är även i landen i min lilla trädgård!

Jag önskar er alla en helt magisk midsommar och ta hand om varandra där ute och njut av ledigheten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.