Snittar med gravlax serveras med champagne


I går testade vi att göra fina snittar med gravlax som serveras med champagne till självaste midsommarafton. Jag tänkte därför tipsa er om hur enkelt det är att göra dessa gudomliga laxsnittar. Vi var tvugna att provsmaka laxsnittarna i går kväll. Laxsnittar är enkelt men det är inte alltid man tänker på att göra det.

Snittar med gravlax serveras med champagne
Snittar med gravlax serveras med champagne

Allt man behöver för att göra laxsnittar.

Formfranska

Gravad lax

Smör till brödet

Hovmästar sås

Dill

Jag använde vanlig formfranska och rostade bröden i brödrosten. Smörar bröden och lägger på gravad lax lite fint. Därefter tog jag hovmästarsås. Men det går lika bra med gravlaxsås, vilket man tycker är godast. Sedan stryker man på med en sked eller ringlar över laxen. Toppar med en dillkvist. Sedan skär man bröden så att det blir fina trekanter av dom. Man väljer så klart själv hur många man vill ha men det blir extra fint att skära i trekanter. Fint och så himla gott. Sådana laxsnittar skall vi servera i kväll när vi skall fira och dricka ett glas champagne till.

Vi provade laxsnittar i går kväll för att säkerställa att det är det vi vill ha till champagnen i kväll. Världens enklaste tips men i bland tänker man inte på det enkla!

Snittar med gravlax serveras med champagne
Laxsnittar med hovmästarsås

Midsommarstången får pryda bordet i orangeriet över midsommar. Jättefin tycker jag!

Snittar med gravlax serveras med champagne
Midsommarstången på bordet

Nu har vi bestämt att det är detta vi skall servera till champagen i kväll. Det blir laxsnittar i orangeriet och sedan har vi tänkt att grilla.

Önskar er alla en supermagisk midsommar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.