Det blir snart laxsnittar med Champagne från Alexandre Bonnet


Hela midsommar är som vanligt som en enda härlig dag med fix och dukingar. Nu skall vi strax börja preparera för kvällen. Det blir snart laxsnittar med Champagne från Alexandre Bonnet. Det är den champagne som vi alltid dricker för vi tycker att den är så fantastiskt god! Vi brukar alltid öppna en flaska på fredagar och fira veckans händelser. Denna veckan så firar vi att Stefan gjort klart ett stort jobb. Vi firar flera andra saker att fira men det skall jag dela lite senare! Här nedan ser ni midsommar för mig i kvadrat!

Nu blir det snart laxsnittar med Champagne från Alexandre Bonnet
Fonzen älskar tårta

Jag har även sockrat glas för i kväll! Jag tycker att det är så himla fint och extra festligt och kan liksom inte hindra mig själv från att göra det. Det tar dessutom typ 2 sekunder!

Glasen är sockrade
Sockrade glas tills i kväll

Till lunch i dag blev det matjesill med färskpotatis och gräddfil. Vi klipper alltid lökblast i stället för gräslök för det är ännu godare. Jag gjorde även var sin tallrik till vovvarna med färskpotatis och lite spad från matjesill. Sedan skar jag en liten bit matjesill i små bitar och ströslade över med gräddfil och några klippta lökblast. Dom älskade det! Dom fullkomligt slukade maten!

till lunch idag blev det klassisk Matjesill
Till lunch i dag blev det klassisk matjesill
Vovvarnas lunchtallrikar

Efter lunchen började jag göra fina kransar till vovvarna. Vovvarna är så små så det ser nästan ut som mindre buskar på huvudet. Lite roligt men så himla söta. Fonzen är som en lite docka och jag brukar kalla honom min sagovovve. Man får göra precis vad man vill med honom utan protester. Han gillar allt bara man håller på och gossar med honom.

Jordgubbstårta till eftermiddagskaffet

På eftermiddagen vid 15-tiden åt vi av jordgubbstårtan jag gjorde i förmiddags. Hundarna fick så klart var sin tårtbit. Det var när vovvarna skulle få sin tårtbit som jag passade på att sätta på deras midsommarkransar och ta fina kort i orangeriet.

Jordgubbstårta till eftermiddagskaffet

Fonzen är redo för nästa omgång av jordgubbstårta. Tror han i alla fall!

Jordgubbstårta till eftermiddagskaffet

I kväll blir det grillat

I kväll blir det grillat med marinerad flankstek, potatisgratäng och halloumi! Självklart får vovvarna var sin tallrik med lite av varje! Vi behandlar dom som fullvärdiga familjemedlemmar och dom skall så klart ha del av allt.

Men innan vi grillar så blir det laxsnittar och var sitt glas champagne! Den lilla stund som blev över mellan allt fixande har jag vattnat alla min blommor och pysslat om dom så att dom trivs. Det är verkligen en fröjd att vandra omkring i trädgården nu när det börjar bli klar! Jag vill nog aldrig flytta härifrån. Vi trivs så himla bra här och det känns som om det är paradiset på jorden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.