I går kväll blev det middag i orangeriet!


I går kväll blev det middag i orangeriet. Jag dukade fint med lite olika porslin jag har. Vi dukade faktiskt ut i orangeriet under hela dagen. Orangeriet har blivit en plats där vi sitter väligt ofta. Även när vi bara tar en kopp kaffe. Det har en perfekt värme oavsett väder och det är verkligen sommar där. Orangeriet har gjort så att vi har sommar många fler månader om året än vad utsidan kan erbjuda. Här sitter vi även vintertid och har middagar. Väldigt speceiallt och härligt. Ändå känns det som om man sitter ute eftersom man sitter mitt i naturen. Det är därför vi tycker att orangeriet är bland det bästa vi har gjort. Så om du går i tankar att skaffa dig ett växhus eller orangeri. Gör det om du älskar att pyssla med växter och vill ha lite medelhavs feeling. Gör det bara.

I går kväll blev det middag i orangeriet
I går kväll blev det middag i orangeriet

Tallrikar från Designers Guild

Jag dukade med tallrikar från Designers Guild. Jag har 8 olika serviser i olika färger och mönster. När jag fyllde 50 år och hade kalas. Så behövde jag inte låna porslin trots mer än 80 gäster. Jag har porslin för flera 100 kuvert. Jag är till dags dato så himla glad att jag köpte allt mitt porslin som jag använder året runt. Det var mycket pengar då. Men jag brukar göra så att jag satsar på det jag verkligen vill ha och önskar mig.

Tallrikar från Designers Guild

Till förrätt med Champagne åt vi laxsnittar med gravlaxsås. Vi varierar mellan hovmästarsås och gravlaxsås. De är goda båda två. En liten dillkvist på toppen är alltid gott.

Laxsnittar

Vovvarna är alltid med men dom vet att dom inte får röra om inte ordet ”varsågod” ingår. Men lite försiktighet måste man åtminstone få titta vad som är på tallriken om man är vovve hos oss.

Boss sitter fint

Hur gullig är Boss på en skala. Han har en personlighet som är så underbar. Han är busig och livlig men dom få gånger som Fonzen blir arg på honom så blir han ledsen och vill inte vara med! Då ropar han på oss och behöver support. Så söt så man smälter. Jag måste tillägga att Fonzen rör aldrig Boss, men i bland säger han i från, men då blir Boss ledsen!

Boss undersöker
Boss undersöker försiktigt vad som finns på tallriken

Vovvarna fick tallrik med varmrätt

Sedan blev det dags för varmrätt och grillat! Jag gjorde tallrikar till Boss och Fonzen med potatisgratäng, kött, halloumi och sås. Nöjda vovvar kan jag lova!

Middag i orangeriet

Tallrikar i limegult med små cocktailtomater blev det till varmrätten! Så fina!

I går kväll blev det middag i orangeriet

Jag älskar färg och dukar i ett hav av färger. Jag tycker att man skall leva ut sin egen personlighet. Inte göra som alla andra! Det finns all anledning att göra det som ditt eget hjärta pumpar lite extra för! Att visa sin egen personlighet i en dukning är bara underbart tycker jag!

Hoppas ni hade en underbar dag i går och idag är det midsommardagen och vi fortsätter att mysa och ha det bra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.