Växthusval! 4 kommentarer


Hur skall man tänka när man väljer växthus. Vi började våran planering redan i vintras och under våren har vi varit på ett antal ställen runt om i Sverige för att se vad olika leverantörer kan erbjuda! Både i norr och längst ner i Skåne!

Först måste man bestämma vad man vill använda sitt växthus till och hur stabilt det skall vara och att också köpa något som håller över lång tid. 10 år går väldigt fort och efter 10 år skall man inte behöva känna att huset har gjort sitt. När man lägger pengar och energi på att något som skall bli bra då gäller det att tänka efter två gånger i stället för att skynda för att man sett något som ser vackert ut på bild i en reklam, så måste man tänka på att det skall hålla och vara vackert i mer än några år framöver. Det gäller att förstå hur hållbar konstruktionen är över tid. Hur den kommer stå emot väder och vind. 🙂 Kan det komma in vatten! Hur ser dörrar och fönster ut!

Snart skall vi gör vårt val. Grunden är klar. Vi har byggt på plintar eftersom vi har stora höjdskillnader och det är bara berg på vår tomt. Vi har dock ändå isolerat stommen med frigolit i flera lager! Nu återstår bra att välja det hus som vi skall ha glädje av i väldigt många år framöver!

Min önskan är att mitt växthus skall kunna användas på flera sätt. Dels som växthus men jag vill även ha en vacker byggnad och ett vackert rum för vila och relax! Nu står vi inför nästa steg och det är vad vi skall välja för leverantör!

Ha en riktigt solig dag!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Växthusval!