Utbyggnad och trädgård!


Under våren kommer jag äntligen kunna skriva mer om vår pågående utbyggnad. Denna hösten har både jag och Stefan haft mer än fullt upp, och då blev en av konsekvenserna att vi fick prioriter om. Att bygga ut för vår egen del fick då komma ”sist på listan”.

Vi har ett bygglov och detta är nummer 3 av 4 på vår lista av färdigställande på utsidan vill säga! Sedan finns ytterligare en lista för insdan. Så här ser listan ut för bygglovsdelen.

Lista för bygglov

  1. Orangeri. Färdigställdes 2017
  2. Showroom. Färdigställdes 2018
  3. Utbyggnad i två plan. Påbörjades 2019 och fortsätter under 2020
  4. Gång mellan hus och Showroom. Påbörjades 2018 men färdigställs när utbyggnad är klar.
Färdig ritning med utbyggnad hos Pretty Home Blog

Stefan hann med att gjuta plattan precis innan jul. Denna utbyggnad påverkar inte insidan på huset och därför gör det verkligen inte så mycket att bygget har dröjt. Det hade varit värre om vi hade haft kaos på insidan. Sjävklart skall vi ha ingång från huset på båda våningsplanen, men det ligger långt fram i tiden när vi kommit en bra bit på väg och är mer eller mindre färdiga förutom golvläggning och andra valda delar.

För er som inte varit med eller inte tidigare läst om detta så skall vi bygga ut vårt hus i två plan. På nedre plan skall bli ett vackert rum med skjutdörrar i glas åt två håll. På övre plan skall det bli min walk-in-closet med balkong mot havet!

Vi bygger i en slänt, en plats som är svårt att nyttja i trädgården och kommer bli toppen att bygga ut huset här. Det har dock inneburit att vi fått gräva ur, mura upp en stödmur. Ett inte helt enkelt jobb!

Utgrävning och dränering hos Pretty Home Blog
Stödmur färdigställd hos Pretty Home Blog
Fyllt upp med makadam hos Pretty Home Blog
Färdiggjuten platta för utbyggnad i två plan hos Pretty Home Blog

Prioriteringar och bygga för att det är roligt

Att prioritera saker man vill göra är en del av livet. Vi tycker det är roligt att bygga och därför skall det inte göras under stress utan med glädje, det är vi rörande överens om. Hade det varit en nödvändig yta som kök eller badrum hade det förstås varit en helt annan sak.

Som alltid så tycker jag dom små stegen är roligast och själva processen fram till färdigställande. Det är så otroligt tillfredsställande att se saker och ting växa fram som man drömt om och planerat.

Vi har så klart turen att inte behöva leja hantverkare, utan vi gör allting helt själva, förutom att koppla in el för där har ingen av oss behörighet. Vi kommer även ta hjälp av en rörmockare när det kommer till inkoppling av värme, men i övrigt gör vi allting helt själva! Det är mer utifrån ett försäkringsperspektiv så att vi har allting grönt utifrån försäkringar och besiktning. Viktiga bitar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.