Växtljus till mina odlingar gör underverk!


I julklapp fick jag bland annat växtljus. Jag var länge lite tveksam om jag verkligen behövde växtljus till mina odlingar. Jag tror dom flesta tänker så i början. Det är en process som man måste ta sig igenom. Så om du själv inte kommit dit än, var lugn, det kommer.

Växtbelysning hos Pretty Home Blog med hissanordning för maximal användning.

Först och främsst så måste man ta reda på om man tycker det är roligt att pyssla med odling. Det är bra om man konstaterar det innan man lägger ner dyra pengar på växtljus.

Växtljus gör att jag kan driva upp plantor som blir kraftiga och fina. Förra säsongen var första säsongen jag provade med växtljus. Nu är jag helt såld och inser vilken otrolig kraft detta gav. Det blir helt enkelt ännu roligare!

Växtbelysningen som jag fått har även en hissanordning som gör att du kan sänka eller hissa upp belysningen i relation till det du driver upp. När växterna växter så hissar du bara upp belysningen allt eftersom det växer. Belysnignen skall vara ca 30 centimeter i från själva plantorna.

Hissanordningen är väldigt praktisk för att kunna reglera höjden av ljuset i relation till plantan/plantorna.

Stefan satte upp min nya belysning i går som jag fick i julklapp, och nu är jag sugen på att börja odla redan nu för att experimentera lite!

Denna höst har dessutom tagit egna frön av massor av mina favoritväxter/blommor, så det skall bli lite extra roligt i år att starta. Nu behöver jag inte heller vara rädd att jag slösar med frön för nu när jag har samlat egna frön så har jag 100-tals om inte 1000-tals av vissa sorter.

Skall bli roligt att prova, och skulle dom inte vara grobara så kan jag köpa nya!

Njurvinda och Silvernjurvinda från egna frön

Det mest spännande blir mina insamlade fröer av Silvernjurvinda och Njurvinda. Dessa frön brukar jag köpa varje år och för 10 frön kostar det 51,50 och jag brukar driva upp ca 30-40 plantor av varje sort och det blir lite roligt att nu göra det i egen regi. Fast ännu så vet jag inte om dom kommer att gro! 🙂 Spännande!

I år skall jag satsa lite mer på blommor än jag gjort tidigare. Jag har främst sått Njurvindor och Rosenskära, men nu tänkte jag testa på lite andra sorter och framför allt olika typer av Petunia. Älskar det olika möjligheter petunior ger. Ett hav av färg!

Petunior för mig är ett perfekt komplement till mina krukor där jag vill ha lite extra färg!

Så fort julen är över skall jag även sätta nya fröer i min hydroponiska odling. Även där har jag belysning men då med dessa fina lampor! De är också höj- och sänkbara av samma skäl som ovan!

De vita lamporna är växtbelysning för min hydroponiska odling.

Önskar er en härlig start på er lördag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.