Pretty Home Blog – Skruva isär Lundby Dockhus – Del 3


För att förenkla processen med att tapetsera om i samtliga rum och göra nya golv har jag skruvat isär hela dockhuset. Titta noga hur det sitter ihop innan ni börjar skruva.

Du börjar med att skruva loss skruvarna i framsidan ovan taknock. Sedan lägger du huset ner och skruvar ur skruvarna även undertill. När det är klart så ställer du huset upp igen och skruvar ur skruvarna i taknock bak på huset. Nu kan du försiktigt lossa hela fronten först som ser ut som ett vitt skal.

IMG_4215

Se till att lägga skruvarna på ett säkert ställe som du inte glömmer av.

IMG_4201

Efter att du lossnat den vita ramen kan du försiktigt plocka ner vägg för vägg och alla golvplan var för sig. Nu blir det mycket enklare att tapetsera och lägga golv. Självklart kan man göra det utan att skruva isär huset men då blir det lite besvärligt eftersom det är svårt att komma åt på alla ställen. Det kanske kan vara enklare om man bara vill tapetsera om ett enda rum. Precis som i en vanlig renovering så är UNDERARBETET det viktigaste! 🙂

Samtlig el sitter i hela bakstycket så du behöver inte vara orolig för att du förstör något när du skruvar isär det. Popcorn var nyfiket med på ett hörn som alltid! 🙂

IMG_4202

Innan du kommer så här långt är det bra om du också vet vilken tapet du vill ha på alla ställen för då är det bara att skrida till verket och börja tapetsera.
Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.