Draperi vid ytterdörren!


Det finns en sak i hallen som enligt mig gör det mycket mysigare och gör hemmet till ”en borg” och det är ett draperi. Jag tycker själv att det är mysigt att kliva innanför dörren och dra för draperiet lite som om man ”stänger butiken”.

Själv har jag ett vackert draperi vid min ytterdörr sytt av ett tyg i skuren sammet i lila och med ett foder i helsiden i tyget Franchini från Designers Guild. Jag har sytt det med en extra högt gardinhuvud för att göra det lite extra lyxigt och vackert.

Så här ser själva gardinhuvudet ut. Som ni ser blir det en underbar lyster i ett tyg med skuren sammet och just detta tyg går dessutom från ljust till mörkare i mitten och sedan ljusare igen. Det kan ni se på bilden.

rochesterdrapperi

DSC04330

På andra sidan har vi byggt en bänk som jag sytt en dyna till där man kan sitta när man tar på sig skorna och som också har en spegel måttanpassad i bakgrunden.

DSC04362

Där fick ni en liten inblick i hur det ser ut hos mig precis när ni kommer innanför dörren. Detta lilla ”inchack” som bänken är byggd i är alltså öppen på båda sidorna in i vardagsrummet. Det ger en öppen och behaglig känsla med rundgång!

Väggarna är tapetserade med samma tapet från hallen och alla väggar in i vardagsrummet och går även upp för trappan och därmed två av väggarna i allrummet där uppe!

 
Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.