Min shoppinglista när jag åker till Gekås i Ullared 7 kommentarer


Det är många som frågar vad jag handlar när jag åker till Gekås och ”om det inte är bättre att köpa i vanliga affären när man behöver det”. I förra veckan var det till och med en artikel i DN ”om att var 3:e pryl på Gekås var lika dyr eller dyrare” som i affären hemma. Jag köper i alla fall det som är billigare än hemma och till den kvalité jag vill ha, och jag vågar påstå att det mesta är mycket billigare. Dom verkar ha nyhetstorka i Sverige!

Jag gör helt enkelt en lång inköpslista varje gång jag åker till Gekås i Ullared. Jag delar in den i delar som till exempel Kök, Hygien, Rengöring, Bak, Hund, ungefär så! Eftersom jag varit där några gånger så vet jag på ett ungefär vad jag vill ha.

Sedan köper jag så klart bara det som är mycket billigare än hemma!

Jag köper t e x all tvål på Gekås, där betalar jag 7,95 för 500 ml tvål och det tycker jag är billigt. Så bunkrar jag upp och jag har inte köpt tvål i mataffären de senste 10 åren i alla fall. Jag köper den tvål jag valt ut med de dofter jag tycker om. Varje gång köper jag samma sak. Jag köper även tvättmedel som kostar 8,95 för 800 gram. Det kallar jag billigt!

Gillar tvål i fina färger och med pump, har det i samtliga badrum och i duschen. Perfekt! De pastelliga tonerna har inte funnits innan så dessa testar jag denna gång.

Jag köper alltid fryspåsar efter som jag använder massor när jag bakar. Bakplåtspapper och tårtpapper, folieformar och muffinsformar! Jag gillar att var klok med mina pengar. Jag köper oftast Gekås egna märke som är otroligt billigt!

Tårtpapper använder jag i massor och denna gång hade dom extra djupa pajformar. Tänke göra några på en gång för matlådor. Perfekt!
De stora formarna kostade 24 kr styck. Pefekt för matlådor då jag aldrig längre har något annat än glas.
Förvarig finns hur mycket som helst i både olika färg och form. Idag blev det rosa till mig för att förvara alla mina frön.

Jag köper också massor av ingredienser till bak som kondenserad mjölk som kostar en bråkdel, lemoncurd samma sak, nötkräm, nutella, vaniljsocker, bakpulver, kakao, pärlsocker, florsocker, glasyr, marsipan, strössel, listan kan göras lång, allt detta är så mycket billigare än i vanliga affären. Den dagen det inte är billigare, om den kommer, ja då kommer jag handa det hemma.

Jag köper också mycket frön när jag är där för att kunna göra mitt fantastiska fröknäcke! Solroskärnor 500 gram kostar 9,95 kr, Linfrö 300 gram kostar 5,95 kr, som två bra exempel!

När jag skall baka så vet jag, utan att först titta, att jag har allting hemma.

Sedan köper jag ALLT hundgodis på Gekås som kostar en bråkdel av vad det gör i mataffären. Eftersom jag uppfostrar mina hundar med postiv förstärkning så går det åt en del hundgodis. Jag bunkrar upp med tuggben, kex, levergodis och alla sorters godsaker som dom vill ha så att jag har för kanske 4-5 månader fram i tiden. Mina hundar skall ha de bra. Jag köper också allt hundschampo, borstar, klotänger, koppel etc. Dom har precis ALLT!

När skall hon säga ”Varsågod” ?!

Sedan köper jag alltid några ”vill gärna ha” saker till mig själv om jag hittar några sådana. Bland annat brukar jag köpta mobilskal som dom har i överflöd till alla tänkbara modeller!

Nagellack har dom i överflöd och allting du kan tänka dig som hör till!

Jag köper också alltid smink, d v s make-up mousse, eyeliner, concealer, ögonbrynswax, rouge eftersom det också är mycket billigare och då köper jag ett antal på samma gång så att jag slipper och köpa dubbelt så dyrt i affären här hemma. Gekås säljer ett märke som heter ”Wet n Wild” som jag först var lite tveksam till. En eyeliner kostar 24,95 och är SUPERBRA, och räcker hur länge som helst. Jag köper alltid ett antal så att dom aldrig tar slut innan nästa gång jag åker dit. Jag som brukade köpa Lancome innan som inte räckte speceillt läge och var superdyr tycker detta är fantastiskt. Nästan så jag inte förstår.

Loreal True Match kostar 119 kr.
Bästa, bästa, detta är superbillig och väldigt bra! Testade först och har sedan insett att det är det bästa jag någonsin haft. Concealer kostar 34,95 kr! 🙂
Detta är den bästa fotsalvan jag någonsin haft och den kostar 22 kr/ tub. Får aldrig torra fötter eller hudsprickor! Rekommendera varmt!

Jag köper också det mesta i rengöringsväg som disktrasor, svampar, diskmaskinsmedel, toaborstar och golvrengöringsmedel och tvättmedel. Tvättmedel betalar jag 7,95 för 800 gram! Det kallar jag billigt, men självklart väljer jag ut vad jag köper. Jag köper inte saker som är lika dyra eller dyrare än hemma! Det vore ju helt galet. Detta är saker jag ALDRIG handlar i mataffären där det är mer än dubbelt så dyrt.

Glas, porslin, bestick och husgeråd finns i överflöd och till fantatiska priser om man behöver det. Skall man flytta hemifrån. Ja då är det Gekås i Ullared dit man skall styra kosan! Utan tvekan!

Jag köper också alltid ljus, servetter och födelsedagskort. Bara som en extrakt av priser så kostar ett jättefint födelsedagskort i vanlig storlek med kuvert 4,95 kr, och dom minsta med kuvert kostar 2,95 kr!! Man vet att man behöver ett antal över året och därför köper jag alltid på mig det! Perfekt att ha i lådan! Du slipper stressa runt och köpa när det kommer en födelsedag och du har betalt 5 kr istället för 35 kr.

Älskar rosa!! Jag har en hel låda full av servetter hemma så jag kan passa in till just det jag vill duka med för dagen!

Sedan har jag genom åren köpt massor av träningskläder på Ullared för försvinnande lite pengar och många av dom är mina favoriter. Däremot köper jag sällan kläder men det har hänt det också! Mest för att jag hellre köper något med högre kvalitet men dom har jättefina saker här också. Barnkläder har dom i all oändlighet! Hade jag haft småbarn så hade jag handlat massor här. Sedan har dom hur mycket leksaker som helst!

Oftast är skälet att jag åker till Gekås i Ullared att hundgodiset börjar ta slut, för jag och mina små söta vovvar kan inte leva utan hundgodis och jag ser inget skäl till att betala mer än dubbelt så mycket för det här hemma och dessutom får jag mig en rolig dagstur! Jag tycker verkligen att det är roligt att åka dit. Vid jul och påsk har dom massor av fina saker som även det kostar en bråkdel. Glitter till granen för 4,95 etc. jag skulle kunna hålla på hur länge som helst med jämförelser.

Som en liten extrakt för alla barnfamiljer så kan jag också säga att det finns inget ställe med så billig fika och mat på. När vi var där nu så köpte vi varsin räksmörgås på tekaka, en stor chokladbakelse till Stefan och jag valde en chokladbiskvi, två kaffe och vatten och för det betalade jag 136 kr! JAG blir lika förvånad varje gång och måste diskutera en stund med Stefan hur det kan vara så fantastiskt billigt! Så härligt! 🙂 🙂

Sedan tog jag lite foton på fina saker som jag har tänkt blogga om i kommande inlägg! Det blir så fasligt långt annars! 🙂

Dom som tycker att Gekås i Ullared bara har skräp vet inte vad dom pratar om, dom tror att det är coolt att inte handla där, men jag skulle säga att det är hur o-coolt som helst att inte handla till bättre priser, och det är inte coolt att handla dyrt! 🙂 Jag skulle kunna hålla på och lista upp saker så här i all oändlighet, men då tröttnar ni på mig!

Vad tycker ni om Gekås i Ullared? Har ni varit på Ullared eller planerar ni att åka dig?


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 tankar om “Min shoppinglista när jag åker till Gekås i Ullared