Att alltid göra sitt bästa


Hur skapar man sig en bra framtid. Hur bygger man något för framtiden som bara kan bli bättre.

Jag tror att lösningen sitter i att alltid göra sitt bästa oavsett vad man sysslar med. Jag har inte alltid gjort eller jobbat med saker jag brinner för men jag fick tidigt lära mig hemifrån att alltid göra mitt bästa, att alltid för söka överträffa förväntningar och det är det jag försöker att ha med mig. Inte alltid så lätt, och självklart finns det alltid saker man kan göra bättre. Men att ha det med sig som ett litet mantra hjälper när man kanske inte gör de roligaste sakerna.

Men det finns en stor skillnad i att alltid göra sitt bästa och överträffa förväntningar och pressa sig själv till ohållbara gränser. Att alltid göra sitt bästa betyder att jag gör mitt bästa så bra som jag kan, utan jämföresle med någon annan!

IMG_7535

Det gjorde jag även som 16-åring när jag jobbade på motsvarande Åhlens restaurang, jag gjorde allt som stod i min makt för att göra ett bra jobb och lite extra. Hjälpte de andra så att de skulle komma hem tidigare till sina barn och försökte vara en god kollega och arbetskamrat. Tog aldrig några extra raster och när det var rast så var jag noga med att komma tillbaka i tid, och gärna lite tidigare. Min mamma sa alltid till mig ” Berith det finns inget som heter, det fanns ingen att göra” mamma sa alltid att när man hade lite att göra så var det bara att ta en trasa och städa någonstans som inte blivit städat eller behövde fräschas upp och med den tanken har jag jobbat med i hela mitt liv. Det blir aldrig färdigt, man är aldrig färdig man kan alltid göra bättre!!! Det gäller allt! Men man måste samtidigt vara nöjd med sig själv.

Jag har det bra lever ett gott liv, men saken är den att jag ofta tänker tillbaka på tider när jag inte haft så mycket pengar och jag vet att det går göra mycket av lite! En liten tröst kanske när inte pengarna räcker till men jag tyckte om tiden när man var tvungen att spara och hade en specifik summa till mat man inte fick överskrida och än i dag så kan jag göra sådana test på mig själv. För man vet aldrig vad som händer i framtiden. Man skall aldrig ta någonting för givet.

Så hur blir man bättre då och hur ser man till att man inte pressar sig själv över en omöjlig gräns? Jag har ett knep. Varje kväll när jag åker hem från jobbet eller när jag skall gå och lägga mig brukar jag gå igenom vad jag gjort bra och skall vara stolt över, och vad jag gjort sämre och kan göra bättre. Jag får bara välja 3 bra och 3 dåliga saker. Det gör att man får perspektiv på vad man gjort under dagen och en möjlighet till eftertanke för det som kan göras bättre. Framför allt skall man ge sig själv en klapp på axeln för det man lyckats med under dagen.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.