Att planera sin 50-års dag!


I dag blev jag påmind om att det inte är så många veckor kvar tills jag fyller 50-år! Lite panik blandat med härlig känsla av att vara mitt i livet på en plats jag tycker om och trivs med. Inte kunde jag ana att när jag som 23-årig jobbade som restaurangchef och drömde redan på den tiden om att starta eget, att det skulle gå så här bra!

När jag var 27 år så gjorde jag slag i saken, till min mammas stora förskräckelse, och startade eget. Jag har aldrig ångrat mig, inte ens under dom tuffaste perioderna med lågkonjunkturer och tuffa tider där alla pengar bara runnit ut ur företaget och mer eller mindre fått börja om från noll igen. I dag jobbar jag med det som jag verkligen trivs med! En dröm som gått i uppfyllelse! Man lär sig mycket på vägen och jag har faktiskt aldrig deppat, inte ens när det gått dålligt. Det ligger liksom inte riktigt för mig att gräva ner mig.

Hur som helst! Snart, närmare bestämt om 3 veckor lite drygt, så är det min 50-åriga födelsedag! Helt otroligt!

Jag har tänkt att fira min födelsedag genom att ha ett öppet hus hemma hos mig mellan klockan 11 – 17 där alla som vill får komma. Jag tänker självklart bjuda på något gott att äta och tårta förstås. Jag tänkte bjuda min familj, alla mina arbetskamrater, vänner och bekanta, och nu insåg jag att det är dags att börja planeringen på allvar om det skall gå att genomföra!

Mat skall ordnas, kakor skall bakas. Det skall fixas dukningar, porslin (är väl det minsta problemet) och glas och bestick.

IMG_5538

IMG_5536

Så i kväll hade jag tänkt sätta mig att göra lite listor.

1. Listor med saker som skall inhandlas

2. Listor på mat som skall göras

3. Listor på kakor och bullar som skall bakas

4. Listor på saker som skall fixas här hemma

Att jag snart fyller 50 år har inte riktigt gått in ännu i min hjärna. Det skulle vara för alla krämpor jag har fått då på senaste tiden..hihihi…. och att jag skulle få tampas med klimakteriet mitt i allt detta! 🙂 Hur som helst så ser jag allt från den positiva sidan!

IMG_7146

IMG_7140

Jag satte ett mål redan för flera år sedan som löd ”inte fet, ful och femtio” och det har varit lite av min ledstjärna. Jag tror banne mig att jag lyckas trots de besvär jag haft under detta året. Jag ser fram emot min 50-års dag med lite skräck-blandad förtjusning.

Ni skall få ta del av min planering så klart och vägen fram. Lovar att ge er tips på vägen om ni planerar något liknande!

Jag har redan varit ute på min träningstur för dagen och till mat blev den en omelett med sallad så nu är det bara att sätta tänderna i planeringen.

Hoppas ni får en trevlig tisdagskväll!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.