Fredag och något är fel… 2 kommentarer


Äntligen fredag. Har längtat till fredag extra mycket denna veckan. Kanske för att jag inte känner mig helt 100%.

Jag skall till läkaren igen om två veckor. Jag känner mig inte helt kry och har inte gjort på några veckor. Men med min vanliga ordning så ignorerar jag det ett tag men insåg efter senaste besöket att det inte är bra så i går beställde jag en ny  tid.

Tack och lov har jag en sjukvårdsförsäkring som gör att jag inte behöver åka till någon vårdcentral och sätta mig och vänta och sedan få en remiss någon annanstans. Jag slipper allt det där och slipper sitta i kö, något som är otroligt skönt. Jag ringer bara ett samtal och bokar en tid med en läkare direkt! Fantastiskt.

Jag har flera konstiga saker, det mest anmärkningsvärda är att jag tränar massor och går inte ner i vikt. Jag går upp just nu! Har aldrig tidigare varit med om! Dessutom har jag lätt för att gå ner i vikt så därför märker jag att någon inte är som det skall. Jag är extremt torr i munnen så torr att det sticker på tungan och jag dricker säkert 2 liter vatten om dagen så problemet är inte att jag inte får i mig vätska. Jag har stora torra ”konstiga fläckar” på huden på vissa ställen och håret är alldeles skört och även i hårbotten har jag någon typ av torr skorpa.

Jag fick för mig att jag kanske har fått diabetes 2 men det var inte läkarens första gissning utan att jag har något problem med sköldkörteln! Hur som helst, jag skall till läkaren den 30 mars och någonting är fel det känner jag för detta är inte normalt. Att jag ovanpå detta dessutom har ont i min arm gör inte saken roligare direkt man jag hoppas bara att jag får reda på vad det är så att jag kan göra något år det.

IMG_2141

Har ni något liknande som läser min blogg. Berätta gärna! Eller har ni problem med sköldkörteln och vad har ni gjort åt det?

Hur som helst i vanlig ordning låter jag inte något ta över som jag inte ens vet vad det är. Hoppas få ett svar och sedan kunna agera ut efter det och oroa mig det gör jag aldrig i förväg. Har jag diabetes, så har jag och då får jag anpassa mig efter det, eller om jag nu har något fel på sköldkörteln den som lever får se! Mitt allmäntillstånd har varit bättre, det kan jag konstatera.

Hur som helst så önskar jag er alla en skön fredag!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Fredag och något är fel…

 • Pernilla

  Hej Berith!
  Jag tycker du gör helt rätt i att gå till doktorn för du kommer säkert må bättre när du får veta om något är lite galet för det finns säkert hjälp att få.
  Jag har både typ 2 diabetes och även hypotyreos i min sköldkörtel sedan många år så jag vet hur det varit och är för mig.
  Hypotyreos är underskott av ett hormon man behöver så därför tar jag bara en tablett om dagen (Levaxin) för detta, inte svårare än så faktiskt och sedan hålla koll på hormonvärdena en gång om året med ett enkelt blodprov. Det var läkaren som föreslog ett test av dessa hormoner för många år sedan när hon och jag diskuterade min lätthet att gå upp i vikt så fort jag åt något.
  Och då fick jag denna medicin.
  Förresten hur mår Popcorn i sitt öga efter hans och lille Fonzens busstund häromdagen, gick det bra? De är ju bara för söta!!! Och förresten fick jag ett gott skratt när jag läste vad du skrev för en tid sedan om när Fonzen smyger på Popcorn. Lilla gullevovven!!!
  Våran Manda löper nu för första gången hos oss så hon har fått en liten hundblöja som hon spatserar omkring i här, bara jättesöt är hon i den haha.
  Hoppas att du får må mycket bättre snart för du har verkligen kämpat bra med din träning och du är jätteduktig!!! Det blir bra med allt ska du se!

  Kramar från Pernilla och lilla Manda

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Pernilla,
   TACK vad gullig du är som tar dig tid att skriva en rad om detta. Skönt att veta från någon som har dessa problem och att du löser det med en tablett. Saken är den att jag känt ganska länge att något är fel men nu hoppas jag att det får sin lösning. Nu har jag en tid hos läkaren den 30 mars så jag hoppas då att jag får svar på vad det kan vara.
   Popcorn mår bra igen tack och lov. Det är huvudsaken att mina små troll mår bra. Dom sitter här nu och myser med mig när jag skriver.
   Ja min lille Fonzen är kul, jag har lyckats fånga honom på film när han gör detta och skall se om jag kan lägga ut den snart men just nu är filmen för stor och sitter i kameran.
   Går det bra med att Manda löper då, och vill hon behålla blöjan på? 🙂 Gulligt jag kan se det framför mig! 🙂
   Tack för att du är så gullig Pernilla och skriver ett mail om detta! Det värmer!
   Många kramar från
   Berith, Lille Fonzen och Popcorn som också ger en stor puss till Manda!