Hälsosamma ideal?


Det pågår just nu en debatt i samhället som handlar väldigt mycket om modeller för olika klädföretag och vad dom visar upp för bild och jag tror inte jag riktigt hänger med i denna debatt. Jag känner mig gammaldags och inskränkt men det spelar faktiskt ingen roll för mig hur en modell ser ut det som är tanken är att framhäva klädesplagget och då vill jag se det på en person som åtminstone i något stycke kan identifieras med mig själv. Hur är det med er? Hur tänker ni. Är jag gammaldags och inskränkt! Vad tycker ni om debatten!?

Alldeles oavsett hur man ser ut så, vill man inte se kläderna på en modell hur det är tänkt att dom skall se ut på?

Jag väljer automatiskt bort dom sidor som visar modeller med stor övervikt, eller modeller med stora bröst för jag hade själv aldrig köpt just det plagget för jag kan inte identifiera mig. Vi är alla individer och då måste det väl i så fall finnas samma kläder på olika typer av kroppsmodeller, men i en bransch som klädbranschen så inser man att det är en enorm kostnadsaspekt om allting skall visas upp på 3 olika typer av modeller! Det faller på sin egen orimlighet!

Då skulle det inte räcka att visa det på mulliga eller överviktiga modeller utan då måste man visa det på alla typer av modeller. Vem säger att smal eller mullig är de enda två kroppsmodellerna som existerar!

Att prata om hälsosamma förebilder gör mig också lite brydd. Hur kan en hälsosam förebild vara överviktig. Det är en av vårt samhälles stora problem och kommer innebära enorma kostnader i framtiden. Jag tar gärna emot kommentarer i ämnet för jag känner mig som sagt inte alls med på debatten och det är inte för att vara dum utan jag behöver förstå. Hjälp mig att ge mig en annan syn för det är ofta precis det man behöver när man inte förstår!

För mig, om jag skall vara helt ärlig, så känns det mer som någon politiskt korrekt åsikt. För vem bryr sig om småväxta personer, eller de med ett handikapp de är också underrepresenterade i alla typer av liknande sammanhang! De som sitter i rullstol då, hur ser de ut i kläderna. Hur skall dom kunna identifiera sig!? Eller dom utan bröst eller dom med extremt stora bröst, var är dom personerna? Vi kan väl enas om att vi alla är individer och att vi alla är olika av olika anledningar! Jag vill gärna se en ung söt tjej i kläderna även om jag är allt annat än ung och söt själv! Är jag dum i huvudet då? Räknas inte jag då, utan är det bara dom som har en politiskt korrekt åsikt som har rätt?

Är det inte bantnings-hetsen i all media vi bör stoppa och inte enskilda klädföretags modeller? Eller är det inte bara dom extremt smala modellerna som vi vill ha bort.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.