Jag har fått en tid för operation! 2 kommentarer


I dag är jag lite extra glad. Jag har fått en tid för operation. En operation för att justera överflödig hud på mitt ögonlock. Jag har, liksom min mamma, ett ärftligt problem med ögonlocken. Vilket gör att jag har för mycket hud som lägger sig i veck och faller över ögat. Det i sin tur gör att de blockerar mitt synfält. Jag gjorde en operation för detta tidigare för ett antal år sedan men man jag måste nu göra en justering.

Jag har gjort en operation tidigare

Här nedan ser ni en bild från min tidigare operation som jag gjorde för ett antal år sedan. Bilderna är några veckor efter att de tagit bort bandage och stygn. Ni ser fortfarande tejp på sidan av mina ögon.

Inför den operationen tog man ett beslut som man trodde skulle räcka, men det visade sig att det nu måste göras om och framför allt ta bort mer hud. Detta på grund av att det blockerar mitt synfält så pass mycket så att jag måste kompensera för att få upp ögat, vilket ger mig en fruktansvärd huvudvärk. Något jag normalt sett aldrig har. Detta är något jag ärvt från min mamma som haft exakt samma problem som mig när hon var yngre!

Detta innebär flera besvär men den absolut värsta, och den som påverkar mig mest av allt dagligen i vardagen är huvudvärken.

Här nedan har ni några bilder från den tiden!

Så här såg jag ut efter operationen. Ganska läskigt måste jag säga själv men det är för att det skall bli bra på lång sikt. Jag fick inte duscha de första dagarna, och inte ta av mig bandaget så klart! Jag var liggande i ett antal dagar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_0896-1024x684.jpg

Resultatet från förra operationen

Så här såg jag ut efter ett par veckor när dom tagit bort bandagen! Då började alla blåmärken ”ramla ner” så jag hade stora blå ringar under ögonen. Kände mig lite som den onda dockan!

Samtidigt som det är lite jobbigt med en sådan operation så känner jag mig samtidigt otrolig tacksamhet att detta går att fixa!

Att det sedan blev fantastisk resultat är jag så otroligt tacksam över. Bara känslan av att slippa den dagliga huvudvärken. Obetalbart kan jag säga! Här nedan ser ni några fler bilder när jag fortfarande är väldigt svullen på ögonlocken. Att jag ser gul ut i ansiktet beror på blåmärken som håller på att läka ut.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_0957-1024x684.jpg

Jag minns så väl den härliga känslan när det började läka och blåmärken började försvinna!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_1008-1024x684.jpg

Här har i allfall mycket av svullnaden gått ner.

Denna operation jag skall göra nu innebär att man kommer ta upp operationssåret man gjorde då längs min panna för att komma åt en del av problemet. Sedan kommer man ta bort den överskottshud som finns på mina ögonlock

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Berith-1-684x1024.jpg

Så himla tacksam över att detta skall fixas nu och jag ser verkligen fram emot operationen som är i februari, om allt går som det skall.

Den 15 februari är min operation planerad. Den kan självklart bli flyttad på. De kommer självklart att söva mig och göra en operation som tar lite drygt en timma! Dom ta bort hud på mitt ögonlock och justera så att jag förhoppningsvis inte får tillbaka samma problem igen. Min tidigare operation gjorde jag på Calanderska Sjukhuset här i Göteborg och nu gör jag den på Art Clinic här i Göteborg.

Önska mig lycka till! Fast det är långt kvar tills det händer men jag ville ändå berätta det!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Jag har fått en tid för operation!