Läkarbesök och Borrelia som inte upptäckts i tid! 7 kommentarer


I dag har jag varit på läkarbesök då jag fick veta för ca 20 dagar sedan att jag fått Borrelia. Allt har en förklaring, så skadan i min arm är som jag haft sedan slutet på förra året och som bara blev värre och värre visade sig att jag inte alls överbelastat armen på gymmet utan en nerpåverkan eftersom Borrelian angripit nervsystemet för att jag inte upptäckt det i tid! Vet ni vad!!! Jag blev så himla glad!

IMG_7434

Här har jag gått och oroat mig insåg att det redan är september och att armen inte blivit ett dugg bättre sedan årsskiftet och att det knappast kan vara så som de tidigare sagt att jag överbelastat, för då skulle det i alla fall inte bli sämre när jag inte längre tränar. Jag har nämligen oroat mig mycket för min arm som bara blir sämre, kan inte röra den i vissa riktingar för då gör det så ont att jag nästan tappar andan. Så jag har lärt mig att hålla den i en viss ställning och använder den nästan inte. Kan inte ens ta på mig bilbältet i bilen etc.

Kan tyckas konstigt men jag blev så himla glad. Anledningen till att jag upptäckte Borrelian är att jag plötsligt en dag fick så fruktansvärt ont i min nacke, så ont så att jag inte kan hitta en viloställning och när jag gick till vårdcentralen så insisterade jag  att de skulle ta ett Borrelia prov trots att jag inte hade något märke efter den fästing jag plockat i våras. Det visade sig att min befaring var sann, jag hade Borrelia och det har gått så långt så det har satt sig i nervsystemet. Nu har jag ätit antibiotika i 15 dagar med 2 tabletter om dagen och läkaren sa att smärtorna kan sitta kvar i upp till ett år.

Jag tackar för att jag själv är så envis och insisterade på att få testa för Borrelia trots att de inte ville är trodde det. Läkaren sa till slut att ”vi testar men jag tror inte heller att det är Borrelia”. Jag kan inte gärna säga ”tji fick dom” för det drabbade mig, men det hade blivit ännu värre om jag inte insisterat.

Det visade sig idag att jag troligen fått ett fästingbett bra mycket tidigare än vi tidigare trott. Trots att jag har så ont så känner jag en sådan lättnad. Dels att jag vet vad det är och dels att jag äntligen kan räkna bort armen som skadad för även den är nervpåverkad av Borrelian så känns det bättre att veta vad det är och en förklaring till varför skadan förvärrats. De flesta jag talat med i dag kan inte förstå min glädje men å andra sidan så vet dom inte hur ont jag haft och hur orolig jag varit för att det har verkligen känts som något varit fel.

Läkaren sa att det kan ta upp till ett år innan all smärta försvinner, men för mig är det ok för nu vet jag vad det är och vad jag kan förvänta mig!

Så med det så kommer jag somna gott i natt för jag har också fått muskelavslappnande för att nacken förhoppningsvis skall kunna slappna av lite grand. God kväll på er och hoppas ni får en god natts sömn!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 tankar om “Läkarbesök och Borrelia som inte upptäckts i tid!

 • Matti

  Skönt att få klarhet i det här med armen som gäckat dig så länge. Kanske är borrelia svar på mer än så. Klimakteriet kanske inte är klimakteriet, utan i själva verket borrelia?

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Matti,
   Ja det är säkert någon form av kombination, dock tror jag att jag är i klimakteriet också tyvärr…ingen superbra kombi, men skam den som ger sig! Tack för att du kommenterar och bryr dig, det gör mig lite extra glad! 🙂
   //Berith

 • Pernilla

  Hej Berith!

  Åh så skönt för dig att få dessa svar även om det naturligtvis inte är roligt att ha Borrelia sedan så lång tid såklart. Men jag har läst länge i din blogg och vet hur du har lidit med din arm så jag förstår ändå din glädje.
  Nu vet du åtminstone fakta och kan jobba framåt på rätt sätt eller hur? Allt blir bra nu ska du se!
  Nu är det länge sedan jag skrev till dig (hoppas att du minns oss) och jag och Mandavovven har något roligt att berätta för dig (som du säkert redan fått veta av Lena på Hazelcoat´s). Vi har köpt en liten kille, en tricolor från Lena o. Thomas. Det är Mandas son som vi fått förtroendet att få köpa och det är vi jätteglada över såklart. Lilla Danny som han heter är fullständigt underbar och det är så roligt att få äga mor och son.
  Han är nu 16 månader och busar runt här varje dag. Är inte Fonzen lika gammal nu? Man har att göra med dessa två haha, alltid något som behöver styras med men det är bara kul! Men det vet du ju allt om som har och har haft så många gosisar samtidigt eller hur? Vilken jätteglädje dessa små sprider varje dag!!!
  Hoppas nu att du får tillfriskna så snart som möjligt och får må bra för det önskar jag dig!
  Hälsa till Popcorn och lilla Fonzen också!!!

  Massa kramar från Pernilla, Manda och lilla Danny

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Pernilla, så roligt att höra av dig!!Så klart jag kommer ihåg er hur skulle jag någonsin kunna glömma…tänker på dig allt som oftast och hörde av Lena att ni köpt en liten kille till! Så himla roligt! Jag fick se foto på honom hos Lena och så himla söt och dom var så glada att just ni har den lille söte vovven. Jo dom är lite överallt men det är det som är charmen, dom hittar på små bus trick. Härom sistens fick Fonzen tag på en toarulle som han annars inte bryr sig om och sprang kors och tvärs med så hela rullen var som ett snöre efter honom, och han ville bli jagad så att få tag på honom var omöjligt…men man kan inte annat än att skratta åt det!
   Tack för ditt mail Pernilla det värmer alltid extra när någon som du bryr sig och jag känner mig verkligen glad att ha fått reda på varför vissa saker aldrig verkar bli bättre som min arm!
   Krama och pussa lilla Mandy och Danny från både mig, Popcorn och Fonsen,..och en stor kram till dig också Pernilla!!
   Jag hoppas snart också kunna addera en liten vovve till skaran, och det är självklart att den måste komma från Hazelcoats för det finns ingen i världen som har så fina vovvar som Lena och Thomas….dessutom världens goaste människor.

   Stor Kram
   Berith

 • Christhina

  Såg detta när jag surfade runt och försökt hitta någon som haft samma besvär som jag. hur har det gått? Har din smärta avtagit. Jag blev diagnostiserad med neuroborrelios för drygt 7 månader sedan och har börjat tappat hoppet på att smärtan ska avta. Det kommer och går och vissa dagar är långt bättre än andra.

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Christhina,

   Tack för mail! Jag var på ytterligare ett läkarbesök ungefär ett halvår efter diagnos av Borrelia, eftersom min nack-värk inte ville ge med sig.
   Då sa läkaren till mig att man måste räkna med att när man fått en nervskada som jag fått, så tar det 1-1,5 år innan värken ger med sig. Hon verkar ha rätt för den finns där fortfarande. Inte varje dag längre men så fort jag anstränger mig med jobb som gör att jag titta nedåt, så får jag så förb…ont i nacken. Om det inte är borta framåt hösten så tänker jag att jag går till läkaren igen.

   Jag vet inte vad de kan göra åt det men det kan tydligen hålla i ett tag med smärta. För mig känns det ändå ok när jag nu vet vad det är, men det är inte kul med smärtan.

   Det låter som om du har ungefär samma som jag, att den avtar vissa dagar. Håll hoppet uppe så skall du se att det ger med sig!
   Låt mig veta om det är något mer du vill veta.

   MVH
   Berith