Skivad Sashimi med sjögrässallad till lunch!


I dag när jag var och handlade mat till middag (det blir laxpaket) i fiskaffären så bestämde jag mig för att ha något lite plockmat till lunch så det blev sashimi med sjögrässallad. Jag köpte sashimi både med lax och tonfisk! Även sjögrässallad har dom i fiskdisken för det mesta!

Kunde inte motstå att även köpa en ny skärbräda för att servera anrättningen på för att se det att se lite fräsch ut!

Jag ställer fram tandpetare men man kan självklart använda en liten gaffel och så tar man en bit med lite sjögräs och doppar i soja, gärna krydda lite extra om man vill, men det går jättebra med vanlig soja!

Pefekt lunch utan några kolhydrater och en sådan liten rätt kan man även ha som förrätt så klart när man skall ha middag!

Så gott, och nyttigt. Sashimi är en japanskt sätt att tillreda fisk och är egentligen ganska likt sushi! Underbart gott. Gillar du sushi så gillar du sashimi garanterat!

Det får bli dagens tips att köpa nästa gång ni går till fiskhandlaren. Man kan alltid be att få smaka en bit så man vet att man gillar det.

Jag försöker hitta mat som är gott och som kan vara det där lilla extra nu när jag skall hålla igen lite grand. Det ger också en bra boost till sig själv!

Hoppas ni får en underbar fortsatt lördagskväll!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.