Söndagspyssel med mazariner och en gryta!


Vad gör ni denna söndag. Jag bestämde mig för att göra mazariner. Min mamma har ett recept som har gått i generationer och som jag har gjort idag. Det blev 37 stycken mazariner. Supergoda tycker Stefan! Mazariner inte något som man direkt gör i en handvändning, i alla fall inte om man skall göra  allt från grunden från att skålla mandlar, mala mandlar, göra mandelmassa och slutligen även en mördeg för formarna.

img_9080

Att mala mandel med en mandelkvarn är ett halvt träningspass kan jag lova! 🙂

img_9081

Som om inte det vore nog så skall man sedan noggrant trycka ut mördeg i formarna så dom blir fyllda ut till alla små veck, sedan måste man provbaka…och slutligen är det dags för att grädda dom alla när man fyllt dom med hallonsylt i lagom mängd och hemmagjort mandelmassa! 🙂 Men goda blir dom och dom är som att äta ett bardomsminne för mig i både utseende, doft och smak! 🙂
In the making…

img_90861

Så här såg dom ut när dom började bli klara…dom som är lite misslyckade där sylten syns får Stefan äta upp! 🙂 Alltid någon som blir glad när jag misslyckas..hihihi.

img_9088

Jag köpte nya plastlådor med rosa lock i går på Gekås som jag har tänkt att förvara dom i frysen. Perfekt med fyrkantiga som går att stapla och lagom med två lager med smörpapper i mellan. Servetterna köpte jag också på Gekås för 7 kronor per paket! Fina va?

img_9087

När jag ändå höll på så gjorde jag en liten gryta med fläskfilé, morötter, champinjoner och charlottenlök som jag kryddade med rosmarin. Det blir ”staketpotatis” idag. Lite extra lyxigt på en söndag och sedan blir det eftermiddagsfika med nybakade mazaringer.

img_9083

img_9089

Nu skall jag gå upp och ta min dagliga promenad men idag blir det på mitt löpband för jag måste testa min nya högtalare lite till! 🙂 Sedan blir det mat med nylagad fläskfilégryta. Mums! Jag vet två till som kommer bli väldigt nöjda, dom heter Popcorn och Fonzen!

Ha en fortsatt underbar söndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.