Spabad förberedelser inför vinter!


När jag flyttade in i vårt nya hus 2007 så investerade jag i ett SPA-bad det första jag gjorde och det har aldrig ångrat mig en sekund! Självklart använder vi det i perioder olika mycket men det absolut bästa med ett SPA-bad är att bada när det är kallt ute och gärna snö. Jag har mitt SPA-bad på 39 grader året runt och i reda pengar så kostar det mig ca 300 kr i månaden att hålla i gång.

Här en bild från i somras när vi hade söta Klara här som gärna ville ta ett bad.

Klara 12

Nu när det börjar bli kallt ute så gäller det att förbereda för vintern för sedan när det blir riktigt kallt ute är det inte lika lätt att städa sitt SPA så det underlättar att rengöra det ordentligt och byta vatten innan kylan kommer. Vad som dessutom kan vara bra att göra är att rengöra locket som faktiskt är det som skall hålla kylan ute.

Denna sommaren investerade jag i ett nytt lock för att det ännu bättre skall kunna hålla värmen utan att använda alltför mycket energi. Jag handlar alltid på Crystalspa där jag köpt mitt bad. De är inte bara experter på SPA-bad som klarar våra kalla vintrar dom vet dessutom allt som finns att veta om SPA-bad och tillhandahåller en fantastisk service. Så går ni i tankarna att köpa ett SPA-bad så skall ni absolut gå dit för det kommer löna sig i längden. Mitt SPA är alltså 8,5 år och jag har haft det i gång sedan den dag i maj 2007 som jag installerade det och det har alltid fungerat.

En gång för snart två år sedan gick kretskortet sönder så den höll inte riktigt värmen. De kom ut dagen efter och bytte det, för det ingick i garantin!

Jag har däremot en kompis som köpte ett billigare SPA som höll i ca 2 år, nu har dom fått slänga det och då betalade de ändå cirka 50.000 kr för det. Tänk på det innan ni köper ett SPA, att när det väl händer något, till vem skall ni då gå och få hjälp?

Så vad skall man göra då för att förbereda sitt SPA-bad för vintern. Ja detta är vad jag brukar göra i alla fall. Innan vi får minusgrader i luften är det bra att tömma ut det vatten du har i ditt SPA-bad. Jag tillsätter en flaska Biofilm som rengör inne i alla rör och jets och tar fram trasan och rengör med Cleansing cream och Beauty Polish. När badet är skinande rent så är det locket som också skall rengöras. Alla produkter för SPA bad finns så klart hos Crystal BAd & SPA. Sedan fyller jag det med vatten igen och sedan värmer jag upp det och sedan är det klart för vintern och alla härliga bad ute i kylan!

IMG_9458

Nu skall jag pyssla lite med att städa lite här hemma, för när klockan är 12:15 då skall jag och Popcorn gå till hundskolan. Han måste ju också få gå på hundskola nu när Fonzen har fått vara där. Så jag skall hacka en påse köttbullar och ta på mig ordentligt med kläder och sedan skall jag och Popcorn traska iväg!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.